Ποδόσφαιρο

Δίωξη κατά του Ιβάν Σαββίδη άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας

Δίωξη κατά του Ιβάν Σαββίδη άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου για πράξεις που τιμωρούνται από τις διατάξεις σειράς άρθρων του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ. Μεταξύ αυτών, και για τις απειλές που εκτόξευσε και που βάσει του Κώδικα επισύρουν αυστηρές ποινές για τον ΠΑΟΚ.

Ειδικότερα, ο Κ.Σιμιτζόγλου διαβίβασε στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League την δίωξη εις βάρος του Ιβάν Σαββίδη και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 19 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

Εφόσον ο ΠΑΟΚ θεωρηθεί υπαίτιος για τη διακοπή είναι ορατός ο κίνδυνος να τιμωρηθεί με -3 φέτος και -2 του χρόνου για τη διακοπή με βάση τον ΚΑΠ, εκτός από τις ποινές της πειθαρχικής δίωξης που είναι ξεχωριστές.

Ειδικότερα, το άρθρο 19 για τις απειλές επισύρει ποινές από αγώνα κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεση βαθμών έως υποβιβασμό…

Επιπλέον, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ απειλείται με πρόστιμο τουλάχιστον 50.000 ευρώ και ποινή απαγόρευσης από τους αγωνιστικούς χώρους από 3 έως 5 χρόνια.

Η κλήση από τον αθλητικό δικαστή της Super League στον ΠΑΟΚ αναμένεται το απόγευμα.

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα