Κόσμος

Δίωξη στον δικαστή που αθώωσε βιαστή γιατί «δεν το ευχαριστήθηκε»

Ακούστε το άρθρο

Σάλο έχει προκαλέσει στο Μεξικό η υπόθεση «Los Porkys» στην οποία δικαστής στην πόλη τους Βερακρούζ αποφάσισε να αθωώσει βιαστή γιατί «δεν ευχαριστήθηκε» την αποτρόπαια πράξη του.

Η απόφαση αυτή δεν προκάλεσε μόνο το κοινό αίσθημα αλλά και την οργή του ομοσπονιδακού εισαγγελέα του Μεξικό, ο οποίος αποφάσισε πως ο δικαστής Ανουάς Γκονζάλες Χεμάντι που εξέδωσε την απόφαση αυτή, πρέπει να τεθεί σε αργία. Παράλληλα, κατά του Χεμάντι ασκήθηκε δίωξη για την απόφασή του αυτή με το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα να εκδίδει ανακοίνωση για την απόφαση στην υπόθεση «Los Porkys».

Όπως μεταδίδουν τα ισπανόφωνα μέσα ενημέρωσης η ομοσπονδιακή εισαγγελία αναφέρει την λύπη της στην ανακοίνωση, τονίζοντας πως «θα απονεμηθεί δικαιοσύνη στην υπόθεση στο δευτεροβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο του κράτους»

Υπενθυμίζεται πως ο 21χρονος Ντιέγκο Κρούζ μαζί με άλλα τρία άτομα απήγαγαν και βίασαν μια συμμαθήτρια τους τον Ιανουάριο του 2015. Οι τέσσερις κατηγορούμενοι είναι μέλη διάσημων οικογενειών της πόλης και ο κατηγορούμενος είχε διαφύγει στην Ισπανία μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο.

Οι αρχές της Ισπανίας τον εξέδωσαν πίσω αλλά τελικά αθωώθηκε από το δικαστήριο της πόλης του. Η απόφαση του Χαμέντι αναφέρει πως «αν και ο κατηγορούμενος έπιασε το στήθος της κοπέλας και την κακοποίησε με τα χέρια του, δεν το έκανε για κάποια σαρκική ανάγκη ή ευχαρίστηση και ως εκ τούτου δεν είναι ένοχος για βιασμό. Σκοπός του ήταν απλά να εξευτελίσει το θύμα».

Πηγή: topontiki.gr 

Όλη η επικαιρότητα