Categories: Μεσσηνία

Διπλή αυτοκτονία στην Καλαμάτα: Παίρνουν καταθέσεις από συγγενείς και φίλους

Share

Σοκαρισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία της Καλαμάτας από τη διπλή αυτοκτονία του εργολάβου Γιάννη Ηλιόπουλου και της συζύγου του που βρέθηκαν νεκροί το πρωί της Παρασκευής σε δύσβατο μέρος της περιοχής.

Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε ο 70χρονος  ένας από τους μεγαλύτερους εργολάβους της Καλαμάτας, είναι οι λόγοι που έβαλε τέλος στη ζωή του πέφτοντας στο κενό, στο νταμάρι της περιοχής Λεΐκων. Τις σκέψεις του να βάλει τέλος στη ζωή του με τον πιο τραγικό τρόπο , τις είχε εκμυστηρευτεί σε κοντινό του πρόσωπο , ο οποίος δεν πίστευε ποτέ ότι θα έκανε πράξη τα λόγια του.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, τα χρέη είχαν γίνει θηλιά στο λαιμό ενώ ήταν αρκετά πιεσμένος οικονομικά τα τελευταία χρόνια και αδυνατούσε να ολοκληρώσει τα δημόσια έργα που είχε αναλάβει.

Στη μοιραία αυτή απόφαση του 70χρονου άντρα ακολούθησε και η γυναίκα του, συνταξιούχος εκπαιδευτικός η οποία βρέθηκε νεκρή στο χείλος του γκρεμού κοντά στο χώρο όπου είχαν σταθμεύσει το αυτοκίνητό τους έχοντας καταναλώσει μεγάλη δόση χαπιών. Πριν φύγουν και οι δύο από τη ζωή είχαν αφήσει ένα σημείωμα στο οποίο εξηγούσαν τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκαν στην κοινή αυτοκτονία.

Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης ανάσυρσης της σορού του 70χρονου που εντοπίστηκε στα νταμάρια, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, αντιπύραρχος Αθανάσιος Κατσαφάδος ανέφερε ότι η Υπηρεσία του ενημερώθηκε από την Αστυνομία ότι υπήρχε άτομο πεσμένο στο λατομείο των Λεΐκων από ύψος περίπου 30 μέτρων.Οι αρχές παίρνουν καταθέσεις από συγγενείς και φίλους όπου θα ρίξουν περισσότερο φως στην υπόθεση για τους λόγους τους οποίους οδήγησαν το ζευγάρι στην κοινή αυτοχειρία.