Ηλεία

Διπλή «έκρηξη» σε κεντρικό αγωγό του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων

Ακούστε το άρθρο

Χωρίς άρδευση έχουν μείνει από χθες το απόγευμα περίπου 15.000 στρέμματα στην Βουπρασία αφού ο κεντρικός αγωγός του αντλιοστασίου 15 που βρίσκεται στην Αρετή, έσπασε σε δύο σημεία.

Ήταν λίγο μετά τις 5 χθες το απόγευμα όταν στην περιοχή της Αρετής όπου βρίσκεται το αντλιοστάσιο 15 ακούστηκαν με διαφορά λίγων λεπτών δύο «εκρήξεις» και πίδακες νερού ξεπετάχτηκαν από το έδαφος.

«Η ανεξέλεγκτη πίεση του νερού έσπασε σε δύο σημεία τον προβληματικό αγωγό. Η ζημιά έγινε γιατί προφανώς δεν πρόσεξε ο χειριστής του ΓΟΕΒ από τον Πύργο. Έδωσε μεγάλη πίεση, πάνω από 5 ατμόσφαιρες και ο αγωγός τινάχτηκε στον αέρα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων κ. Χρήστος Παλαιολόγος και συνέχισε: «Δεν μπορεί να ελέγχεται όλος ο Κάμπος από τον Πύργο. Πρέπει να υπάρχει αυτονομία του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων στην λειτουργία των αγωγών».

Με την εκδήλωση της μεγάλης βλάβης συνεργεία του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων κινητοποιήθηκαν άμεσα και έσπευσαν στο σημείο. «Στόχος μας είναι να αποκαταστήσουμε την ζημιά γιατί αυτή την στιγμή μένουν χωρίς νερό περίπου 15.000 στρέμματα και οι αγρότες δεν φταίνε σε τίποτα. Μιλάμε για μεγάλη έκταση. Αν χρειαστεί θα δουλέψουμε μέχρι τα ξημερώματα για την αποκατάσταση. Αν όλα πάνε καλά αύριο Πέμπτη το απόγευμα θα υπάρχει και πάλι νερό», τόνισε ο κ. Χρήστος Παλαιολόγος.

Όλη η επικαιρότητα