Ηλεία Πολιτική

Διπλή επίθεση Φαρμάκη για δακοκτονία και Πάτρα-Πύργος

Σφοδρή κριτική στον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απ. Κατσιφάρα, άσκησε χθες το πρωί από τον Πύργο ο περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, στο πλαίσιο της μίνι περιοδείας που έκανε συναντώντας φορείς και πολίτες του νομού.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της εφ. «Πατρίς» για τη ζημιά στην ελαιοπαραγωγή και για τις εξελίξεις στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος, ο κ. Φαρμάκης επέρριψε ευθύνες στον κ. Κατσιφάρα και του καταλόγισε κινήσεις με μικροπολιτικό και προεκλογικό χαρακτήρα.

«Φωνάζαμε στο περιφερειακό συμβούλιο ότι δεν μπορεί να προβαίνεις σε δακοκτονία τον Σεπτέμβριο, λίγο πριν αρχίσει η συγκομιδή της βρώσιμης ελιάς και δη της χοντροελιάς, που γίνεται νωρίτερα από την ελιά καλαμών. Αφενός έχει προσβληθεί ο καρπός αφετέρου υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα σχετιά με την υπολειμματικότητα των φυτοφαρμάκων που χρησιμοποιούνται διότι υπάρχει προφανής και τεράστιος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Υπάρχουν ευθύνες για πράγματα που έπρεπε να γίνουν αλλά δεν έγιναν. Το να στείλει ο περιφερειάρχης μια παρακλητική επιστολή στο υπουργείο δεν λέει κάτι, η ζημιά έχει ήδη γίνει», τόνισε ο κ. Φαρμάκης.

Για τον αυτοκινητόδρομο άφησε αιχμές για ταύτιση του περιφερειάρχη με την κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι γύρω από το Πάτρα-Πύργος έχει στηθεί επικοινωνιακό παιχνίδι χωρίς ουσία.

«Τόσο η κυβέρνηση διά στόματος κ. Σπίρτζη όσο και η περιφερειακή αρχή, διά της παρουσίας του κ. Κατσιφάρα, διότι δεν έβγαλε κιχ, είναι στην ίδια γραμμή.  Αμφότεροι πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες για να κερδίζουν χρόνο όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, διότι θέλουν τις βουλευτικές με τις αυτοδιοικητικές όσο το δυνατόν κοντύτερα για αυτονόητο εκλογικό όφελος. Οι πολίτες έχουν καταλάβει ότι κάποιοι τους θεωρούν αφελείς, αλλά είμαι βέβαιος ότι δεν είναι. Όλοι γνωρίζουν τις ευθύνες του καθενός στον αυτοκινητόδρομο. Η εποχή της κοροϊδίας και του Μαυρογιαλούρου έχει περάσει ανεπιστρεπτί», δήλωσε ο κ. Φαρμάκης.

Ο Αιτωλοακαρνάνας αιρετός επισκέφθηκε χθες τον Β΄ΤΟΕΒ Πύργου, όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα στο αρδευτικό δίκτυο, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε στη διευρυμένη νομαρχιακή συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Ηλείας, η οποία διεξήχθη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Ηλείας στον Πύργο.

Όλη η επικαιρότητα