WEB tv Ελλάδα

Διπλή έρευνα για την υπόθεση του revenge porn στην οποία συμπεριλαμβάνονται τρία κορίτσια από την Ηλεία

Η Προκαταρτική Εξέταση διενεργείται υπό άκρα μυστικότητα και θεωρείται ικανοποιητικό το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι έρευνες αφού σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη ταυτοποιηθεί άτομα, τα οποία φαίνεται να έχουν διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης για την υπόθεση του «revenge porn» των 141 κοριτσιών, μεταξύ των οποίων και τριών από την Ηλεία (Πύργο, Αμαλιάδα και Κυλλήνη). Μετά από σχετική εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πάτρας, η έρευνα έχει συνδυαστικό χαρακτήρα, καθώς πραγματοποιείται από τις Υπηρεσίες Ασφάλειας Πατρών και Αττικής.

Η Προκαταρτική Εξέταση διενεργείται υπό άκρα μυστικότητα και θεωρείται ικανοποιητικό το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι έρευνες αφού σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη ταυτοποιηθεί άτομα, τα οποία φαίνεται να έχουν διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση ενώ μέρος του επίμαχου υλικού που κυκλοφορεί από κινητό σε κινητό βρίσκεται ήδη στη διάθεση των διωκτικών αρχών και έχει τύχει της ανάλογης αξιοποίησης.

Από τις Αρχές, εκφράζεται η αισιοδοξία ότι μόλις ολοκληρωθεί η Προκαταρτική Εξέταση, οι υπαίτιοι θα πάρουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

 «Έχει χάσει βάρος, δεν τρώει, κλαίει συνέχεια»

Εν τω μεταξύ, συγκλονιστική είναι η μαρτυρία μητέρας ενός εκ των 141 θυμάτων revenge porn στην Πάτρα που μίλησε στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» του OPEN για την εμπειρία της κόρης της, αποκαλύπτοντας πως το κορίτσι δεν γνώριζε ότι βιντεοσκοπείται. Μιλώντας για την άσχημη ψυχολογία της σχολίασε πως «έχει χάσει βάρος, δεν τρώει, κλαίει συνέχεια».

«Εμένα η κόρη μου σπουδάζει εδώ στην Πάτρα. Πριν μερικές ημέρες με πήρε τηλέφωνο το παιδί σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Είναι πάρα πολύ δύσκολο αυτό που συνέβη, για ένα παιδί νεαρό να έχει μία σχέση, να γίνει όλο αυτό τώρα, καταλαβαίνετε, είναι τραγικό», είπε η μητέρα του θύματος.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πως η κοπέλα έμαθε για την ύπαρξη του βίντεο, η μητέρα του θύματος είπε στην Ευλαμπία Ρέβη και την εκπομπή «Τώρα Μαζί»: «Της το είπαν. Κάποιοι φίλοι της κάπου το είδαν και το παιδί έπεσε από τα σύννεφα».

Η γυναίκα επιβεβαίωσε ότι η κόρη της είναι μέσα στα 141 θύματα της υπόθεσης revenge porn.

Ερωτηθείσα για το αν ο δράστης είναι κάποιος πρώην σύντροφός της και αν το έκανε εσκεμμένα ανέφερε: «Δεν το ξέρουμε. Δεν ήξερε ότι την τραβούσαν βίντεο. Δεν το ήξερε αυτό».

«Τώρα προσπαθώ να στηρίξω το παιδί μου, να πάμε σε κάποιον ψυχίατρο να τη βοηθήσει. Και από εκεί και πέρα θα δω τι θέλει, τι μπορεί να κάνει η ίδια, δηλαδή τι αντέχει να κάνει. Δεν το ξέρω ακόμα, είναι πάρα πολύ νωρίς», συμπλήρωσε η μητέρα της κοπέλας που είπε επίσης πως δεν έχει έρθει σε επαφή με άλλα κορίτσια θύματα της ίδιας υπόθεσης.

«Δεν ξέρω αν είναι κάποια από το περιβάλλον της κόρης μου, αλλά γνωρίζω και ξέρω ότι υπάρχουν πάρα πολλές τέτοιες περιπτώσεις που έχω ακούσει και γύρω – γύρω και από το παιδί μου και από φίλες της ότι υπάρχουν πάρα πολλές τέτοιες περιπτώσεις. Είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Έχει χάσει βάρος, δεν τρώει, κλαίει συνέχεια, δεν θέλει να βγει έξω από το σπίτι, νιώθει ντροπή, απογοήτευση. Δεν ξέρω και εγώ, είναι πολύ δύσκολο και για εμένα και για το παιδί πως να το στηρίξω. Προσπαθώ να βρω κάποιον κατάλληλο γιατρό που μπορεί να τη βοηθήσει έτσι ώστε να σταθεί στα πόδια της. Νιώθει μεγάλη ντροπή, ενώ δεν φταίει στην ουσία. Γιατί είχε μία σχέση, εντάξει έκανε ό,τι φυσιολογικό κάνουν όλα τα ζευγάρια», ανέφερε η μητέρα.

Απαντώντας σε ερώτηση αν σκέφτηκε να καλέσει τον πρώην σύντροφό της και να ζητήσει εξηγήσεις σημείωσε: «Έχει εξαφανιστεί. Δεν μπορούμε να τον βρούμε πουθενά. Ούτε σηκώνει το τηλέφωνο, ούτε τίποτα. Έχω κάνει πάρα πολλές προσπάθειες, έχω προσπαθήσει να βρω και κάποιον γνωστό, κάποιον φίλο του, οτιδήποτε, αλλά έχει εξαφανιστεί. Δεν σηκώνει τηλέφωνο σε κανέναν».

Για το γεγονός πως η ΕΛ.ΑΣ δεν έχει επικοινωνήσει με αυτή ή την κόρη της παρότι βρίσκεται ανάμεσα στα 141 θύματα σημείωσε: «Αυτό να σας πω την αλήθεια με φοβίζει πιο πολύ, γιατί δεν ξέρουμε τι να κάνουμε».

Όλη η επικαιρότητα