Ηλεία Πολιτισμός

Διπλή γιορτή στην Ανδραβίδα – Οι τελευταίες πινελιές

Η πόλη της Ανδραβίδας είναι έτοιμη για το μεγάλο Σαββατοκύριακο που ξεκίνησε, ένα διήμερο γεμάτο εκδηλώσεις αρχής γενομένης από εκκλησιαστικές αφού τιμάται η μνήμη της Αγίας Σοφίας που φέτος συμπίπτει με τις εκδηλώσεις της 83ης Ιππικής Έκθεσης.

Διπλή γιορτή λοιπόν  για την Ανδραβίδα και όλα είναι έτοιμα. Το προηγούμενο διάστημα καθαρίστηκαν οι δρόμοι της πόλης, εργάτες άσπρισαν τα πεζοδρόμια, της κεντρικής οδού όπου θα γίνει η λιτανεία μετά τον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό που θα χοροστατήσει ο μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, ενώ ο χώρος της Ιππικής Έκθεσης, καθαρίστηκε, καλλωπίστηκε και είναι έτοιμος να φιλοξενήσει ένα υπερθέαμα που θα προσφέρουν τα άλογα. Οι εκδηλώσεις άρχισαν από χθες  15 Σεπτεμβρίου , και θα ολοκληρωθούν την αύριο Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου το βράδυ. Την Παρασκευή διεξήχθη  ημερίδα με θέμα « Το άλογο μας ενώνει» με ομιλητή τον κ. Κακλόπουλο Βύρωνα – project manager  από τις ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ Α.Ε. και ακολούθησαν  χορευτικές και μουσικές εκδηλώσεις « σε στιγμές Πανηγυριού» από την ΕΣΤΙΑ.

Τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα στην φαντασμαγορική εκδήλωση που θα γίνει στις 21.30 στο Ιππικό κέντρο . Εκδήλωση που περιλαμβάνει παρουσίαση καλλιτεχνικών και ακροβατικών ασκήσεων  με άλογα και ιππείς και  υλοποιείται υπό την αιγίδα του  Ομίλου Φιλίππων « ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» και του ιππικού συλλόγου Ανδραβίδας «ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ».

Όλη η επικαιρότητα