Ελλάδα

Διπλό φονικό στη Μακρινίτσα: «Θα επιθυμούσα τη θανατική του ποινή» λέει ο πατέρας των θυμάτων

Ο πατέρας των δύο θυμάτων του φονικού στη Μακρινίτσα μίλησε για το δικαστήριο, την ποινή που θα ήθελε να επιβληθεί στο δράστη και τη ζωή του 4χρονου εγγονού του, που αναζητά τη μητέρα και τον θείο του.
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί να έχουν περάσει 14 μήνες από τη στιγμή της διπλής δολοφονίας στη Μακρινίτσα, με θύματα τα αδέλφια Τσάπα, όμως η οικογένεια των θυμάτων ξαναζεί κάθε μέρα τα γεγονότα, περιμένοντας την απόφαση του δικαστηρίου για την ποινή του δράστη.

Ο πατέρας των δύο παιδιών, που χάθηκαν άδικα από τον 32χρονο εν διαστάσει σύζυγο της Κωνσταντίνας Τσάπα, μίλησε στον «Ταχυδρόμο Μαγνησίας» για τα όσα βιώνει στο δικαστήριο και τη ζωή του, μεγαλώνοντας το εγγονάκι του.

Ο πατέρας των παιδιών υπογράμμισε πως μόνο αν επιβληθεί θανατική ποινή στον 32χρονο μακελάρη, θα δικαιωθεί.

«Εγώ θα επιθυμούσα τη θανατική του ποινή» σημείωσε ο 59χρονος, συμπληρώνοντας πως «μόνο έτσι θα σταματήσει το κακό για εμένα».

Συνεχίζεται το δικαστήριο

Υπενθυμίζεται πως η δίκη για τη ενόψει της δίκης που συνεχίζεται μεθαύριο Τρίτη στο Κακουργιοδικείο Καρδίτσας.

Η δίκη συνεχίζεται με την εξέταση του ψυχιάτρου Αθανάσιου Δουζένη και της γιαγιάς του κατηγορούμενου, ενώ έχουν ήδη εξεταστεί δέκα μάρτυρες, ανάμεσά τους έξι αστυνομικοί και τρεις φίλοι των αδικοχαμένων παιδιών.

Η χαροκαμένη οικογένεια περιμένει με ανυπομονησία την απόφαση του δικαστηρίου μετά την πρόταση του εισαγγελέα έδρας και τις αγορεύσεις των δικηγόρων.

Η κοινή παρουσία με το δολοφόνο των παιδιών του

Στο χρονικό διάστημα που πέρασε από την περίοδο του μακελειού μέχρι σήμερα, ο κ. Τσάπας βρέθηκε στον ίδιο χώρο δύο φορές με τον μανιακό δολοφόνο. Και οι δύο στα δικαστήρια.

Η πρώτη ήταν όταν ο στυγερός φονιάς απομακρυνόταν από τα δικαστήρια Βόλου συνοδευόμενους από αστυνομικούς εν μέσω κύματος οργής και αγανάκτησης από τους εξοργισμένους φίλους των δύο νέων, που ζητούσαν εξηγήσεις και η επόμενη την Πέμπτη 16 Ιουνίου, την ημέρα έναρξης της δίκης στο Κακουργιοδικείο Καρδίτσας.

Δεν αντάλλαξαν κουβέντα μεταξύ τους, ούτε και ο δράστης μίλησε στον πατέρα της Κωνσταντίνας στα δικαστήρια. Ούτε η μητέρα του 32χρονου, ούτε και η γιαγιά του, απευθύνθηκαν ποτέ στη χαροκαμένη οικογένεια για να ζητήσουν έστω εκείνοι «συγγνώμη» από μέρους του όλο αυτό το διάστημα των τόσων μηνών απερίγραπτου πόνου και οδύνης.

«Στο δικαστήριο ήταν με σκυφτό το κεφάλι και λέει «δεν θυμάμαι τίποτα». Λέει ψέματα! Τα είχε προσχεδιασμένα όλα», σημειώνει αγανακτισμένος και εξοργισμένος με τη στάση και τη συμπεριφορά του μανιακού δολοφόνου.

Από την πλευρά του, ο 32χρονος δεν παραδέχεται την ενοχή του, λέγοντας πως δεν ήταν ο εαυτός του, ανεξάρτητα αν όλο το προηγούμενο διάστημα του διπλού φονικού απευθυνόταν με απειλές απέναντι στην 28χρονη και την οικογένειά της.

Παρηγοριά της οικογένειας ήταν και είναι οι φίλοι των δύο αδικοχαμένων νέων και οι συγχωριανοί, που την επισκέπτονται ανά τακτά διαστήματα και επικοινωνούν μαζί της. «Είναι δίπλα μας και τα δύο χωριά, και η Πορταριά και η Μακρινίτσα. Είναι συγκινητική η συμπαράσταση κόσμου», λέει ο 59χρονος.

Βέβαια, ο τραγικός πατέρας δεν περίμενε η γιαγιά του μακελάρη να επικοινωνήσει και ποτέ μαζί τους. «Δεν είχαμε σχέσεις. Ούτε στον γάμο υπήρξε, ούτε στη βάπτιση, ούτε πουθενά. Στον γάμο ήρθε μόνος του ο γαμπρός. Αναρωτηθείτε εσείς πως μπορεί να συμβαίνει αυτό το πράγμα…», σημειώνει.

Κανένα ενδιαφέρον για το παιδί του

Ο 32χρονος και η οικογένειά του δεν έχουν δείξει κανένα ενδιαφέρον και για το παιδί, το 4χρονο αγγελούδι της Κωνσταντίνας, που σήμερα γνωρίζει πως η μητέρα του βρίσκεται στον ουρανό, όπως και ο θείος του, που τον είχε δει τελευταία φορά στο παρτέρι μέσα στα λουλούδια και στη συνέχεια, όπως λέει το ίδιο, τον πήρε ένα αυτοκίνητο.

Ευτυχώς ο μικρούλης, που ήταν στο σπίτι όταν σημειώθηκε το τραγικό επεισόδιο, δεν είδε την μητέρα του μέσα στα αίματα, όπως είδε τον θείο του. Ο παππούς τον είχε τυλιγμένο μέσα σε κουβέρτα, για να μη βλέπει, λέει ο 59χρονος.

«Δεν έχουν κάνει ούτε τηλεφώνημα στο παιδί. Πλέον τους το απαγορεύω εγώ να έχουν επικοινωνία. Δεν τον ενδιαφέρει τίποτα. Είπε ο δικηγόρος του πως κάποια στιγμή θα το ζητήσει. Δεκατέσσερις μήνες τώρα δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως», σημειώνει.

Η ψυχιατρική έκθεση

Ο καθηγητής Ψυχιατρικής Αθανάσιος Δουζένης έχει αποφανθεί με τεχνική έκθεση πως ο μανιακός δολοφόνος αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα, τα οποία όμως δεν του απαγορεύουν να διακρίνει το καλό από το κακό και το δίκαιο από το άδικο.

Το δικαστήριο έχει στα χέρια του και τις δύο πραγματογνωμοσύνες των γιατρών του Ψυχιατρικού Καταστήματος του Κορυδαλλού, οι οποίοι έχουν καταλήξει σε αντίθετο αποτέλεσμα, αναγνωρίζοντας μειωμένο καταλογισμό στον στυγερό δολοφόνο.

Ο 32χρονος κατηγορείται για δύο ανθρωποκτονίες που τελέστηκαν από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, μία απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία.

Επίσης, δικάζεται και για το αδίκημα της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης από πρόθεση κατά συρροή, καθώς είχε απειλήσει αλλεπάλληλες φορές την άτυχη 28χρονη ότι θα ανέβει επάνω και θα τους πάρει όλους παραμάζωμα, όταν αποφάσισε να διαπράξει τα εγκλήματα, σύμφωνα με την παραπεμπτική πρόταση της εισαγγελέα που υιοθετήθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου.

Όλη η επικαιρότητα