Ηλεία

«Διπλό κακό» για ιδιοκτήτες καντινών στη Ζαχάρω

Το πλαίσιο λειτουργίας των καντινών μέσα από τις ασφυκτικές και περιοριστικές διατάξεις που θέτει το Προεδρικό Διάταγμα του Κυπαρισσιακού κόλπου, αποτέλεσε το κυρίαρχο θέμα της χθεσινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο, με την συμμετοχή των ιδιοκτητών καντινών και της Δημοτικής Αρχής Ζαχάρως.

Ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος, παρουσία και των αντιδημάρχων Τάσου Αλτάνη και Χρήστου Βλάχου, ανέλυσε στους ιδιοκτήτες καντινών της παραλιακής ζώνης, την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής στο να συμβάλει στην ομαλή και εντός της νομιμότητας λειτουργία των επιχειρήσεων τους κατά την τρέχουσα καλοκαιρινή περίοδο.

Όπως επισήμανε ο κ Αλεξανδρόπουλος « οι αυθαίρετες διατάξεις του Π.Δ δημιουργούν όχι μόνο σημαντικά προβλήματα στην λειτουργία των επιχειρήσεων αλλά υποβαθμίζουν την περιοχή και αποτελούν τον κυριάρχο παράγοντα για την μη περαιτέρω ανάδειξη της και αξιοποίηση της σε καλοκαιρινό  τουριστικό θέρετρο για την Νότια Ηλεία και όχι μόνο».

Όπως τονίστηκε κατά την διάρκεια της σύσκεψης η Δημοτική Αρχή είναι διατεθειμένη να στηρίξει τους επαγγελματίες στης περιοχής, μέσα φυσικά στα νόμιμα πλαίσια, προκειμένου να τονωθεί η τοπική οικονομία κατά την καλοκαιρινή περίοδο, ειδικά μάλιστα σε μία δύσκολη χρονιά λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών λόγω της πανδημίας του κορονοιού.

Θέλουμε στήριξη και τροποποίηση του ΠΔ

Αυτό που επισημάνθηκε από τους ιδιοκτήτες καντινών είναι ότι οι περιορισμοί που θέτει το ΠΔ για την περιοχή τους είναι πέρα από κάθε λογική.

Δεν γίνεται όπως τόνισαν κάποιοι , να έχουν επιλέξει αυθαίρετα την υποβάθμιση και τον οικονομικό μαρασμό της περιοχής, μίας περιοχής που υπό τις κατάλληλες συνθήκες θα μπορούσε να αποτελέσει έναν από τους σημαντικότερους καλοκαιρινούς  τουριστικούς προορισμούς της Νότιας Ηλείας.

Αυτό που ζήτησαν τέλος, είναι να υπάρξει διάλογος και  έμπρακτο ενδιαφέρον από τους αρμόδιους φορείς , προκειμένου να αλλάξει σύντομα η απόφαση αυτή και  να δοθεί στην ευρύτερη περιοχή και στους επαγγελματίες η ευκαιρία για περαιτέρω αναπτυξιακές δράσεις.

«Η Δημοτική Αρχή έχει δείξει το ενδιαφέρον της για εμάς αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό.

Πρέπει το ανάλογο να γίνει και από τους υπόλοιπους φορείς της πολιτείας».

Όλη η επικαιρότητα