Χωρίς κατηγορία

Δείτε τους top 10 προορισμούς για το τριήμερο!

1231-640x320.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μιας και η Πρωτομαγιά πλησιάζει, και είναι αργία, αποτελεί μιας «πρώτης τάξεως» ευκαιρία για μια τριήμερη απόδραση για να αλλάξεις παραστάσεις, και να ξεφύγεις – έστω και για λίγες μέρες- από την καθημερινή σου ρουτίνα.


Γι” αυτό κι εμείς σου φτιάξαμε μια λίστα με τους top 10 προορισμούς που είναι ιδανικοί για μια τριήμερη εκδρομή. Είναι δηλαδή μέρη τα οποία είναι τόσο κοντά, αλλά και τόσο μακριά από την «πραγματικότητά» σου, όσο ακριβώς είναι αναγκαίο ώστε να περάσεις ωραία, χωρίς όμως να ταλαιπωρηθείς.

Δεν πρόκειται ούτε για τα υπερβολικά τουριστικά μέρη, αλλά ούτε για απόκοσμα. Ο κοινός τους παρανομαστής είναι η φυσική ομορφιά και η ποικιλία επιλογών στη διασκέδαση! Ακριβώς αυτό που έχουμε ανάγκη όλοι μας, σε μια περίοδο που οι καλοκαιρινές διακοπές ακόμη αργούν…

Και επειδή θέλουμε να έχεις πλήρη πληροφόρηση για το θέμα, σου προτείνουμε και τις κορυφαίες προτάσεις καταλυμάτων στον κάθε προορισμό σε πολύ οικονομικές τιμές, ώστε να μην παιδευτείς, και να οργανώσεις ένα τριήμερο ταξίδι πανεύκολα, γρήγορα και -κυρίως- οικονομικά.

Αυτές είναι οι προτάσεις μας:


1. Η Χαλκίδα

Η πρωτεύουσα της Εύβοιας ενδείκνυται για μια σύντομη απόδραση με θέα το «γαλάζιο». Στην παραλία της θα βρεις μεγάλη γκάμα επιλογών για φαγητό, καφέ και ποτό. Μην παραλείψεις να κάνεις μια βόλτα στο Κάστρο Καράμπαμπα. Η οδός Αβάντων είναι γεμάτη βιτρίνες για όποιον έχει διάθεση για ψώνια. Για τους πιο extreme τύπους, όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν εκεί διάφορα θαλάσσια σπορ.

2. Το Ναύπλιο

Το Ναύπλιο μάλλον δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις, Είναι μια «κουκλίστικη» παραθαλάσσια πόλη, με πληθώρα επιλογών διασκέδασης. Από αξιοθέατα αξίζει σίγουρα να επισκεφτείς το Παλαμίδι, και το Κάστρο στο Μπούρτζι. Να φας ιταλικό παγωτό σε κάποια τζελατερία. Να κάνεις βόλτα σε όλη την πόλη με το τρενάκι, να φας φρέσκο ψάρι και να πιεις τα ουζάκια σου σε κάποιο παραθαλάσσιο ταβερνάκι.

3. Οι Σπέτσες

Είναι ένα από τα πιο όμορφα νησιά του Αργοσαρωνικού. Φημίζεται για τα νεοκλασικά αρχοντικά της, το πευκοδάσος, και τα μοναστήρια της. Μιας και είναι μικρό ως νησί, μπορείς κάλλιστα να το εξερευνήσεις με τα πόδια, ή με ποδήλατο. Επίσης μια βόλτα με άμαξα αξίζει σίγουρα τον κόπο! Μust-visit: το Αρχοντικό της Μπουμπουλίνας, που λειτουργεί και ως μουσείο και είναι ανοιχτό στους επισκέπτες, και το Μουσείο των Σπετσών που βρίσκεται στο Αρχοντικό του Χατζηγιάννη Μέξη.

4. Ο Πόρος

Ένας προορισμός που συνδυάζει τη φυσική ομορφιά του πράσινου με τη θάλασσα. Το βράδυ θα έχεις διάφορες επιλογές διασκέδασης, μιας κι έχει διάφορα μικρά γουστόζικα μπαράκια, άλλα με ελληνική, και άλλα με ξένη μουσική. Τον διακατέχει μια νεοκλασική αισθητική που συγκεράζεται ταυτόχρονα με κάτι το παραδοσιακό. Must-see: η άγρια ομορφιά του Λεμονοδάσους, το  Διαβολογέφυρο, και το Ρολόι.

5. Το Πήλιο

Ο κορυφαίος συνδυασμός βουνού και θάλασσας. Στο Πήλιο θα βρεις πανέμορφα χωριά, γραφικούς ξενώνες σε ιστορικά αρχοντικά, αλλά και πολυτελή mountain resorts. Θα ξετρελαθείς από την φυσική ομορφιά του τοπίου, τις υπέροχες παραλίες, την πεντονόστιμη τοπική κουζίνα, κι ασφαλώς με τους μεζέδες στα τσιπουράδικα, συνοδεία άφθονου τοπικού τσίπουρου. Must-visit: την Πορταριά, την Μακρυνίτσα, τις Μηλιές, τις Πινακάτες,τη Βυζίτσα, κι ασφαλώς την Τσαγκαράδα. Στο νότιο Πήλιο θα βρεις τέλειες παραλίες για να απολαύσεις την θάλασσα σε όλο της το μεγαλείο!

6. Η Άνδρος

H Άνδρος αν και Κυκλαδονήσι, χαρακτηρίζεται από το καταπράσινο τοπίο της, αλλά και τον πολύ αέρα! Έχει πανέμορφες παραλίες, πεντακάθαρα νερά, και γραφικά μονοπάτια. Η αρχιτεκτονική της Χώρας συνδυάζει το λιτό κυκλαδίτικο στιλ, με τα αιγαιοπελαγίτικα νεοκλασικά, και τα ενετικά πυργόσπιτα. Οι επιλογές για φαγητό, διαμονή και διασκέδαση πολλές, αναλόγως του γούστου. Must-visit: το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, το Μπατσί που είναι το μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο της Άνδρου.

7. Η Νάξος

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά των Κυκλάδων, που έχει πολύ ενδιαφέρουσες εκπλήξεις για τον επισκέπτη της: αχανείς αμμουδερές παραλίες με κεδροδάση στον Νότο, τοπία άγριας ομορφιάς στην ανατολική ακτή, ενετικούς πύργους, βυζαντινά ξωκλήσια και προσεγμένους αρχαιολογικούς χώρους στην ενδοχώρα. Must-visit: την αρχαία πύλη Πορτάρα στην άκρη του λιμανιού, την παραλιακή περαντζάδα με τις ταβέρνες, το μεσαιωνικό οικισμό του κάστρου στο λόφο, και το παραδοσιακό ημιορεινό χωριό Απείρανθος. Όσο για το φαγητό, είναι πεντανόστιμο. Τόσο τα θαλασσινά, αλλά -κυρίως- τα φρέσκα κρεατικά! Plus: μην παραλείψεις να «τιμήσεις» αρκετές ντόπιες πατάτες, έχουν «άλλη» γεύση!

Δες εδώ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων από 13€ η διανυκτέρευση.

8. Η Ύδρα

Είναι ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα νησιά του Αργοσαρωνικού. Είναι η πατρίδα της Μπουμπουλίνας, του Μιαούλη και του Κουντουριώτη. Προσφέρει υπέροχη θέα, σχεδόν από παντού. Όλα της τα μαγαζιά είναι υψηλής αισθητικής και με ποικίλες επιλογές διασκέδασης, Must-see αξιοθέατα: η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, το ιστορικό Αρχείο Μουσείου Ύδρας. Plus: Η βόλτα σε γαϊδουράκι αξίζει τον κόπο.

9. Η Ναύπακτος Αιτωλοακαρνανίας

Συνδυάζει μοναδικά το βουνό με τη θάλασσα κι αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα ατού της. Οι πεντακάθαρες παραλίες της με τα πλατάνια έχουν βραβευθεί με γαλάζια σημαία. Must-visit: το γραφικό βενετσιάνικο λιμάνι, και το Στενοπάζαρο. Για τη βραδινή σου διασκέδαση έχεις πολλές επιλογές ανάμεσα στα μπαράκια του λιμανιού. Ο Εύηνος, και η Ορεινή Ναυπακτία προσφέρουν δυνατότητες για: ράφτινγκ, καγιάκ, πεζοπορία, ορειβασία, και διαδρομές με 4×4 για να καλύψουν τα γούστα και των πιο «adventurous» τουριστών!

10. Η Μονεμβασιά Λακωνίας

Εντός των μεσαιωνικών τειχών της Μονεμβασιάς θα βρεις μια από τις πιο καλοδιατηρημένες και ζωντανές καστροπολιτείες στην Ελλάδα. Εκεί θα βρεις αρχοντικά, κρήνες, χαμάμ και στριφογυριστά καλντερίμια τα οποία συντηρούν ατόφια την ατμόσφαιρα αυτού του οικισμού. Εντός του κάστρου δεν κυκλοφορεί αυτοκίνητο, οπότε αυτό αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για πεζοπορία. Η θέα από το κάστρο «κόβει την ανάσα». Η παραλία της είναι αμμουδερή, και οι παροχές σε διασκέδαση είναι τόσες ώστε να μη σου λείψει απολύτως τίποτα!

Πηγή:neolaia.gr

Όλη η επικαιρότητα