Ξέρουμε ότι η πλειοψηφία των αντρών δεν ερεθίζεται εγκεφαλικά με τις γυναίκες, οπότε αντιλαμβανόμαστε ότι τα κριτήρια με τα οποία επιλέγει κάποιες από τις σχέσεις του δε βασίζεται στο απαύγασμα του σικ.

Μπορούμε να δεχθούμε ότι κάποιοι άντρες δεν έχουν επιλογές και κάποιοι άλλοι δεν έχουν καλό γούστο. Μπορούμε επίσης να δεχθούμε ότι κάποιοι άντρες σε νεότερη συνήθως ηλικία δεν έχουν ακόμη διαμορφώσει χαρακτήρα και κριτήρια σχετικά με το τι τους αρέσει και χρησιμοποιούν άλλη μια έκφραση η οποία προσπαθεί να δικαιολογήσει αυτή τη συμπεριφορά τους ότι “ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει”.

Αυτό που δε μπορούμε να δεχθούμε, είναι να αναγνωρίζουν μεν ότι οι επιλογές τους δεν ήταν και οι καλύτερες, αλλά αντί να τις υποστηρίξουν εκείνοι τις κοροϊδεύουν.

Εκεί που θέλουμε να καταλήξουμε είναι ότι οι πρώην σας άντρες, είναι η ιστορία σας, η πορεία σας και σας προσδιορίζουν σε μεγάλο βαθμό. Και δεν εννοούμε μονάχα το εμφανισιακό κομμάτι, το οποίο μπορεί να θεωρηθεί και υποκειμενικό. Μιλούμε και για το περιεχόμενο. Ποιες ήταν αυτές οι γυναίκες που πέρασαν από τη ζωή σας; Τι πρέσβευαν; Τι δουλειές έκαναν; Ποια ήταν η ποιότητα και το επίπεδό τους;

Προσωπικά θεωρώ πως η γυναίκα που έχει δίπλα του ο κάθε άντρας προσδιορίζει το τι αξίζει ο ίδιος. Η γυναίκα είναι ο καθρέφτης του. Αν θέλεις να καταλάβεις πολλά πράγματα για εκείνον, τότε κοίτα εκείνη. Και φυσικά το πρώτο πράγμα που εγκρίνω σε έναν άντρα είναι οι πρώην του.

Επομένως, όταν βρίσκεστε μπροστά σε μια νέα γνωριμία, ρωτήστε να μάθετε ποιες ήταν οι “σημαντικές” γυναίκες που πέρασαν από τη ζωή του, όχι από ζήλια ή περιέργεια, αλλά διότι θα καταλάβετε πολλά για τον ίδιο. Κάποτε τις είχε επιλέξει και αυτό σημαίνει πολλά για εκείνον. Μη σας πω ότι μπορεί να τον ερωτευτείτε περισσότερο ή και να τον απορρίψετε εντελώς.