Ελλάδα

To DNA στην BMW Στεφανάκου θα «μιλήσει» για τον εκτελεστή

Ακούστε το άρθρο
Στο μικροσκόπιο των εργαστηρίων της Αστυνομίας βρίσκονται τα ίχνη DNA και τα αποτυπώματα που εντοπίσθηκαν στην πόρτα της θωρακισμένης BMW του Βασίλη Στεφανάκου, την οποία έπιασε ο εκτελεστής πριν ανοίξει πυρ κατά ριπάς με το Καλάσνικοφ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ», η λεπτομερέστατη εξέταση της θωρακισμένης πόρτας με τα αλεξίσφαιρα τζάμια που αναγκάστηκε να πιάσει ο εκτελεστής ίσως δώσει απαντήσεις σχετικά με την ταυτότητα και τον χώρο όπου κινούνται οι δράστες που εκτέλεσαν το φερόμενο συμβόλαιο θανάτου για τον Βασίλη Στεφανάκο.

Στα εργαστήρια της Αστυνομίας εργάζονται πυρετωδώς «σαρώνοντας» αποτυπώματα και υλικό που ίσως οδηγήσει στον εντοπισμό του δράστη σε περίπτωση που είναι σεσημασμένος για άλλες υποθέσεις. Από την ταυτοποίηση των πληρωμένων εκτελεστών, οι Αρχές προσδοκούν να βρεθεί η άκρη του νήματος της εν ψυχρώ εκτέλεσης και να φθάσουν όσο το δυνατόν ταχύτερα στον εντολέα.

Οι αρμόδιοι της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν αγώνα δρόμου για να προλάβουν να φθάσουν πρώτοι στον εντολέα, καθώς δεν κρύβουν τους φόβους τους για ξέσπασμα νέας βεντέτας με αφορμή το μοίρασμα της πίτας στον χώρο της νύχτας και τις ανακατατάξεις στις ζώνες επιρροής.

Μία απρόσεκτη κίνηση

Εντύπωση πάντως προκαλεί στις Αρχές το γεγονός ότι ο εκτελεστής πήρε το ρίσκο να φθάσει μέχρι την πόρτα του αυτοκινήτου και δεν πυροβόλησε τον Στεφανάκο μόλις βγήκε από το κτίριο.
Μια ερμηνεία ως προς την απρόσεκτη κίνηση για έναν επαγγελματία εκτελεστή, είναι ότι καθυστέρησε εποπτεύοντας με προσοχή τον χώρο και περίμενε να διαπιστώσει αν ο Στεφανάκος – ο οποίος οπλοφορούσε – συνοδευόταν από σωματοφύλακα.

Σύμφωνα με τις περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων, ο Βασίλης Στεφανάκος κατέβηκε τις σκάλες των γραφείων της εταιρείας υγραερίου που διατηρούσε, τα οποία βρίσκονται πάνω από ζαχαροπλαστείο συμφερόντων του. Οταν έφθασε κοντά στο αυτοκίνητό του, ο συνεπιβάτης της μοτοσικλέτας που ήταν σταθμευμένη σε πάρκιγκ σουπερμάρκετ έτρεξε προς το μέρος του. Μόλις ο Στεφανάκος κάθησε στη θέση του οδηγού, ο δράστης κράτησε την πόρτα με το αριστερό του χέρι και πυροβόλησε.

Το ενδεχόμενο ο εκτελεστής να φορούσε χειρουργικά γάντια δεν έχει αποκλεισθεί. Το υλικό από τις κάμερες που κατέγραψαν το σκηνικό της εκτέλεσης είναι κάπως θολό και δεν μπορεί να αποτυπώσει προς το παρόν τέτοια λεπτομέρεια. Οι αρμόδιοι προσπαθούν να καθαρίσουν την εικόνα και εξετάζοντας καρέ καρέ το βίντεο να αποκτήσουν σαφέστερη εικόνα κάνοντας focus σε συγκεκριμένα σημεία.

Από την εξέταση των μαρτύρων οι αρμόδιοι της Ασφάλειας δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δράστες να είναι Ελληνες, καθώς στις συνομιλίες μεταξύ τους χρησιμοποίησαν ιδιωματισμούς με τους οποίους δεν είναι εξοικειωμένοι αλλοδαποί.

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα