Οικονομία

ΔΝΤ: Οι διαφορές παραμένουν, πολύ νωρίς να μιλήσουμε για συμφωνία

Ακούστε το άρθρο
«Οι διαφορές παραμένουν και είναι πολύ νωρίς για εικασίες σχετικά με την προοπτική για την επίτευξη συμφωνίας σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων» δηλώνει εκπρόσωπος του ΔΝΤ σβήνοντας κάθε ελπίδα για συμφωνία στο Eurogroup στις 7 Απριλίου.

Για μη επαρκή χρόνο μίλησε νωρίτερα και ο Γ.Ντάισελμπλουμ αφήνοντας, ωστόσο, ανοιχτό το ενδεχόμενο έκτακτου Eurogroup.

Να αποδραματοποιήσουν την κατάσταση προσπαθούν πηγές κοντά στις διαπραγματεύσεις τονίζοντας ότι πρέπει να δοθεί σημασία στο γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

Από την πλευρά της Αθήνας καταβάλλεται κάθε προσπάθεια να μη δημιουργηθεί πανικός και αίσθηση ναυαγίου με κοινοβουλευτικές πηγές να μιλούν σήμερα και για το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί σε ότι αφορά την ψήφιση μέτρων, εάν κλείσει η συμφωνία στις 7 Απριλίου. Το αργότερο έως τη Μ.Τετάρτη θα ψηφισθούν έλεγαν. Οι δηλώσεις δε για τον πιθανό προγραμματισμό ήρθαν σε συνέχεια καθησυχαστικών δηλώσεων από το Μαξίμου, με κυβερνητική πηγή να επισημαίνει ότι «οι διαβουλεύσεις έχουν προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό που αποκλείεται να υπάρξει αρνητική εξέλιξη και ανατροπή. Η τεχνική συμφωνία θα κλείσει είτε στις 7 Απριλίου, είτε λίγο αργότερα και στόχος της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί κατά τον καλύτερο τρόπο το συντομότερο δυνατόν».

Προσγειώνει το ΔΝΤ

«Οι συζητήσεις συνεχίστηκαν, αλλά οι διαφορές παραμένουν και είναι πολύ νωρίς για να προβούμε σε εικασίες σχετικά με την προοπτική για την επίτευξη μιας συμφωνίας σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων», τόνισε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Μιχάλη Ιγνατίου.

«Οι διαπραγματεύσεις δεν κατέρρευσαν και αυτό έχει σημασία» έσπευσαν να δηλώσουν πηγές κοντά στη διαδικασία, σε μια προσπάθεια να αποφορτίσουν το κλίμα μετά τη δήλωση του εκπροσώπου του IMF.

«Οι συζητήσεις των δανειστών με τις ελληνικές αρχές συνεχίζονται, και στο σημείο αυτό πρέπει να δοθεί η ανάλογη σημασία», τονίστηκε στην ιστοσελίδα από πηγές που παρακολουθούν από κοντά τις διαπραγματεύσεις.

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα