ΔΟΕ: Συνάντηση Μπαχ – Γεωργιόπουλου

Συνάντηση στο περιθώριο της  βράβευσης του  προέδρου  της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Τόμας Μπαχ, είχε ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο οποίος παρευρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο στην Αθήνα.

Στην συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρου Καπράλου, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας έθεσε υπόψην του κ Μπαχ θέματα που αφορούν την αναβάθμιση του ρόλου της Ολυμπίας στο Ολυμπιακό Κίνημα καθώς και την ανάπτυξη περαιτέρω δράσεων με την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Ο κ Γεωργιόπουλος κατά την διάρκεια της συνάντησης είχε την ευκαιρία να συζητήσει και να καταστήσει σαφές την αντίθεση αλλά και την ανησυχία  των δημοτών αλλά και της  Δημοτικής Αρχής Ολυμπίας, για το γεγονός της πραγματοποίησης τελετών αφής σε διάφορα σημεία, αλλά και στο Παναθηναϊκό Στάδιο, για Ολυμπιακές Διοργανώσεις και Φεστιβάλ Νέων.

Η απάντηση που έλαβε από τον  πρόεδρο  της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ήταν ότι στην Αρχαία Ολυμπία θα πραγματοποιείται  η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους θερινούς και χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, σε μία προσπάθεια διαφύλαξης της μοναδικότητας της φλόγας.

Πάντως ο κ Γεωργιόπουλος για το συγκεκριμένο ζήτημα συμφώνησε με τον κ Μπαχ να κατατεθεί από την Δημοτική Αρχή φάκελος με περαιτέρω  προτάσεις.

 

Αναβάθμιση των σχέσεων

 

Η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας τον Μάρτιο θα αποτελέσει την απαρχή της αναβάθμισης των σχέσεων της ΔΟΕ και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, μέσα από την αναζήτηση κοινών δράσεων που σαν στόχο θα έχουν την προβολή των αξιών του Ολυμπισμού που διαχρονικά πρεσβεύει η Ολυμπία.

Μάλιστα ο κ Γεωργιόπουλος,  έθεσε  υπόψη του Προέδρου και το ζήτημα της συμμετοχής του εκάστοτε  Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας στο επίσημο πρωτόκολλο της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στη  πόλη που διοργανώνονται.

Η απάντηση από τον κ Μπαχ ήρθε με  ένα μεγάλο χαμόγελο. «Το μήνυμα ελήφθη» συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης:

Μια δικαίωση σε ένα όραμα – 12,5 εκ ευρώ για την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων της ΔΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία