Ελλάδα

Δολοφονία 17χρονης στο Περιστέρι: «Είχε δύο συνεργούς ο δράστης» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας της Νικολέτας

Στο κάδρο των Αρχών, όπως αποκάλυψε ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, βρίσκονται άλλοι δύο άνδρες που βοήθησαν τον κατηγορούμενο να διαφύγει. 
Ακούστε το άρθρο

Για νέες διώξεις έκανε λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας της 17χρονης Νικολέτας που δολοφονήθηκε στο Περιστέρι, μετά την προφυλάκιση του 22χρονου Πακιστανού που κατηγορείται για την γυναικοκτονία. Στο κάδρο των Αρχών, όπως αποκάλυψε ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, βρίσκονται άλλοι δύο άνδρες που βοήθησαν τον κατηγορούμενο να διαφύγει. 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας της Νικολέτας από το Περιστέρι, πρόκειται για άλλους δυο άνδρες – επίσης από το Πακιστάν – που φέρονται να βοήθησαν τον 22χρονο να φύγει από τη χώρα μετά την δολοφονία της 17χρονης. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι δύο άνδρες έδωσαν χρήματα στον 22χρονο για να έχει μαζί του μετά την επιβίβασή του στο τρένο, με προορισμό τα βόρεια σύνορα. Τα δύο πρόσωπα που βρίσκονται στο κάδρο των Αρχών κλήθηκαν ήδη και κατέθεσαν στον εισαγγελέα, ανέφερε στην ΕΡΤ ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Θεοδωρόπουλο «η δικαιολογία του 22χρονου για το κοράνι είναι φαιδρή, δεν έπεισε κανέναν, γι΄αυτό και στο ανακριτικό γραφείο του ευχήθηκαν “καλό δρόμο στη φυλακή”. Είχε πάθος με τη Νικολέτα, τη ζήλευε, είχε κόμπλεξ κατωτερότητας. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει η καταγωγή του, αλλά δεν μπορεί στο Αλλοδαπών, να έχουν απορρίψει το αίτημα ασύλου και να μην έχει γίνει η απέλασή του, όπως συμβαίνει σε όλα τα άλλα κράτη». «Θα πρέπει να αλλάξει το νομικό πλαίσιο και να γίνεται άμεση απέλαση αυτών που αποτελούν κίνδυνο για την κοινωνία», πρόσθεσε.

Για τα άτομα που τον φυγάδευσαν είπε ακόμη ότι: «οι άνθρωποι αυτοί τον βοήθησαν να φτάσει στα σύνορα και να έρθει σε επαφή με τους δουλέμπορους και να τον μεταφέρουν στα Σκόπια όπου δυστυχώς για εκείνον, συνελήφθη από τις σκοπιανές αρχές που βρισκόταν σε επικοινωνία με τις ελληνικές.

Υπενθυμίζεται ότι ο 22χρονος Πακιστανός κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος με σύμφωνη γνώμη της 25ης τακτικής ανακρίτριας Αθηνών και του αρμόδιου εισαγγελέα για τη δολοφονία της 17χρονης κοπέλας στο Περιστέρι.

Όλη η επικαιρότητα