Ελλάδα

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Με κρίσιμα έγγραφα και βίντεο συνεχίζεται η δίκη

Σε αυτή την έκθεση αποτυπώνεται πως κινήθηκε ο κάθε κατηγορούμενος, ποια ώρα και σε ποιο σημείο βρισκόταν καθώς επίσης και τα τεστ DNA, οι τηλεφωνικές συνομιλίες, αλλά και η έκθεση αποτύπωσης του GPS του τρίτου αυτοκινήτου.
Ακούστε το άρθρο

Με έγγραφα από την έκθεση αυτοψίας όπου και εντοπίστηκε το δρεπάνι αλλά και τα δρομολόγια των κατηγορουμένων συνεχίστηκε και σήμερα Δευτέρα (27/3) η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατά την διεξαγωγή της δίκης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης, παρουσιάστηκαν κρίσιμα έγγραφα τα οποία αναφέρονται τόσο στην έκθεση αυτοψίας που έγινε από τους ειδικούς όσο και την έκθεση – ανάλυση του γεωγραφικής αποτύπωσης δρομολογίων, των τριών αυτοκινήτων.

Σε αυτή την έκθεση αποτυπώνεται πως κινήθηκε ο κάθε κατηγορούμενος, ποια ώρα και σε ποιο σημείο βρισκόταν καθώς επίσης και τα τεστ DNA, οι τηλεφωνικές συνομιλίες, αλλά και η έκθεση αποτύπωσης του GPS του τρίτου αυτοκινήτου.

Πάντως οι συνήγοροι υπεράσπισης υποστηρίζουν ότι ο οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου δεν ήταν καθόλου στο περιστατικό. Αναμένεται στη συνέχεια να προβληθούν τα βίντεο της επίθεσης.

«Μαρτυρικός ο θάνατος του Άλκη»

Υπενθυμίζεται ότι στην κατάθεσή της, η ιατροδικαστής Λήδα – Καλλιόπη Κοβάτση, (20/3) είπε μεταξύ άλλων ότι «ο θάνατος του Άλκη ήταν αργός και βασανιστικός».

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η ιατροδικαστής και διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ «καλύτερα να σε πυροβολήσουν, καλύτερα να πέσεις από το μπαλκόνι. Αυτό το ένα λεπτό ήταν μία αιωνιότητα για τον Άλκη».

Παράλληλα, η μάρτυρας μετέφερε την εμπειρία της από την εξέταση και άλλων θυμάτων οπαδικής βίας, επισημαίνοντας ότι κοινός παρονομαστής των ευρημάτων είναι τα χτυπήματα στο κεφάλι και στα πόδια.

Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι:

«Έχω δει πάρα πολλά θύματα αθλητικής βίας τον τελευταίο καιρό. Δεν βλέπω κακώσεις στην κοιλιά και τον θώρακα. Έχω την εντύπωση ότι υπάρχει «δάσκαλος» από πίσω που τους λέει «κεφάλια – πόδια» ανέφερε η ιατροδικαστής, καταχειροκροτούμενη από συγγενείς και φίλους του ‘Αλκη.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό αίτημα της εισαγγελέως της έδρας να προσκομιστούν στη διαδικασία τα ρούχα που φορούσε ο 19χρονος την μοιραία νύχτα ώστε να προχωρήσει η ιατροδικαστής σε αντιστοίχηση και περιγραφή των τραυμάτων του. Προσκομίστηκε – επιπλέον – το δρεπάνι, πάνω στο οποίο εντοπίστηκε γενετικό υλικό του 19χρονου.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τους 12

Κάνοντας δεκτή την εισαγγελική πρόταση, οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται για τις εξής πράξεις:

Άπαντες για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη (στην περίπτωση του ‘Αλκη) και σε απόπειρα (στην περίπτωση του πρώτου τραυματισμένου νεαρού), από κοινού,
ένας εξ αυτών για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην περίπτωση του δεύτερου τραυματισμένου νεαρού, και οι υπόλοιποι 11 ως απλοί συνεργοί στην συγκεκριμένη πράξη,
άπαντες για επίθεση και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Αθλητικού Νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Όλη η επικαιρότητα