Ελλάδα

Δολοφονία Άλκη: Ο 21χρονος Έλληνας τον σκότωσε, άλλοι δύο τον χτυπούσαν με στειλιάρια

Νέα στοιχεία από τις καταθέσεις
Ακούστε το άρθρο

Αστυνομικός αποκαλύπτει τι λέει ένας άλλος 21χρονος, ο οποίος επίσης έχει συλληφθεί για την επίθεση και αναμένεται να απολογηθεί στην ανακρίτρια – Ο 25χρονος «Αθηναίος» και ο ρόλος του.

Νέα στοιχεία για την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στην περιοχή της Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη έρχονται συνεχώς στη δημοσιότητα, καθώς οι έρευνες προχωρούν. Από αύριο, Τετάρτη, έως και την Παρασκευή, αναμένεται να απολογηθούν στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης οι οκτώ συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Μεταξύ άλλων, διώκονται για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή.

Υπενθυμίζεται ότι οι οκτώ έχουν «φωτογραφίσει» έναν 21χρονο Έλληνα, εκ των συλληφθέντων, ως τον δράστη της δολοφονίας. Όσο για τον 23χρονο Αλβανό, τον «δείχνουν» ως… εγκέφαλο της φονικής, όπως εξελίχθηκε, επίθεσης.

Ο ίδιος, πάντως, στην απολογία του, κατονομάζει ουσιαστικά ως δράστη της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού, τον 21χρονο Έλληνα Γ.Κ. Μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής: «… ύστερα από λίγη ώρα επιστρέψαμε όλοι στα γραφεία του Συνδέσμου στην Παλαιών Πατρών Γερμανού. Εκεί έφτασαν και τα έτερα άτομα, που επέβαιναν στα άλλα δύο αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και ο Γ.Κ, ο οποίος μπροστά σε όλους μας ανέφερε χαρακτηριστικά: “Eκανα μαλ… Ξέχασα εκεί το δρεπάνι».

Συνεχίζοντας, ο 23χρονος χαρακτηρίζει τον εαυτό και τους συγκατηγορουμένους του «θύματα τoυ φανατισμού» και αναφέρει ότι, «μετά τον αγώνα βόλεϊ των ομάδων ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού, φτάσανε στο Σύνδεσμο και έτερα μέλη μας ενημέρωσαν ότι ψάχνουν οπαδούς της ομάδας του Αρη, γιατί είχε προηγηθεί μεταξύ τους οπαδικό επεισόδιο».

«Θύματα του φανατισμού, ξεκινήσαμε από το κέντρο της Θεσσαλονίκης τρία αυτοκίνητα, προς αναζήτηση οπαδών του ΑΡΗ, που όπως γνωρίζαμε στο παρελθόν είχαν τραυματίσει βαριά συνοπαδό μας» τονίζει, λέγοντας ότι ο ίδιος πίστευε πως σκοπός τους ήταν ο «διαπληκτισμός με ύβρεις και χειροδικίες».

«Ουδέποτε σκέφτηκα ότι, από ένα τέτοιο περιστατικό θα προκληθούν τα μοιραία αποτελέσματα, που εν τέλει προέκυψαν» υποστηρίζει.

Την ίδια ώρα, ένας ακόμη χούλιγκαν από τους εμπλεκόμενους στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, ο 21χρονος Α.Τ, ο οποίος επέβαινε στο αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 23χρονος Αλβανός, παραδέχεται είχε μαχαίρι, με το οποίο επιτέθηκε σε βάρος των δύο φίλων του 19χρονου, αλλά δεν έλαβε μέρος, όπως ισχυρίζεται, στη δολοφονία του.

Όσα είπε ο 21χρονος, προκύπτουν από την κατάθεση του αστυνομικού Δημήτρη Δουλγερίδη, ο οποίος έλαβε μέρος στην επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψης των κατηγορουμένων: «… ο Α.Τ από το δικό του μαχαίρι τραυματίστηκε στον δείκτη του δεξιού του χεριού, το οποίο πράγματι είναι εμφανές και για το οποίο θα παραγγελθεί ιατροδικαστική εξέταση».

Με βάση όσα κατέθεσε ο αστυνομικός, o 21χρονος αποκάλυψε ότι πέντε Έλληνες συγκατηγορούμενοι του, «οι Β. Κ. και Β., κρατούσαν στειλιάρια και τους είδε κανονικά να επιτίθενται και να χτυπάνε σε όλο το σώμα και στο κεφάλι. Είπε για τον Κ. και τον Β ότι, φορούσαν κράνη και επίσης ότι, και τον Χ. και το Σ τους είδε να χτυπάνε, αλλά δεν μπόρεσε να διακρίνει εάν κρατούσαν κάτι. Κάποια στιγμή είπε ότι άκουσε ένα από τα άτομα που δέχτηκαν τη επίθεση, να φωνάζουν «φτάνει – φτάνει» και εκείνη τη στιγμή είδε να έρχονται από την Πλαστήρα 8 άτομα οπαδοί του Άρη, που κρατούσαν αντικείμενα. Ταυτόχρονα τότε πήγαν προς τα αυτοκίνητα και έφυγαν. Τα τρία αυτοκίνητα που έλαβαν μέρος στην επίθεση χωρίστηκαν…».

Σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού, ο 21χρονος είπε ότι «το αριστερό του χέρι είχε κοπεί και είχε αίματα μέσα στο αυτοκίνητο. Γι’ αυτό τον λόγο ο C (23χρονος Αλβανός), έβγαλε το πλατοκάθισμα και το πέταξε σε ένα κάδο, λίγο παραπέρα από το σημείο στο οποίο είχαν παρκάρει».

Εκεί, οι επιβαίνοντες αποφάσισαν να χωρίσουν και άφησαν τον 23χρονο Αλβανό «στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ, στην Π. Π. Γερμανού και πέταξε το μαχαίρι σε κάποιον υπόνομο».

Ο 25χρονος «Αθηναίος» και ο ρόλος του

Εν τω μεταξύ, ως σκληρός χούλιγκαν της Θύρας 4 λογίζεται ο 25χρονος, ο οποίος βρέθηκε νωρίτερα σήμερα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, συνοδεία συνήγορου, όντας καταζητούμενος για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Ο νεαρός, γνωστός και ως «Αθηναίος», το όνομα του οποίου βρίσκεται στο κατηγορητήριο για τη δολοφονία του Αλκη Καμπάνου, πήγε μαζί με τον δικηγόρο του και παραδόθηκε στην ανακρίτρια που είναι επιφορτισμένη με την αρχική ποινική αξιολόγηση της υπόθεσης δολοφονίας του 19χρονου.

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για έναν σκληροπυρηνικό χούλιγκαν της Θύρας 4, ο οποίος διέφυγε αρχικά στην Αθήνα πριν από μερικά εικοσιτετράωρα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 25χρονος θεωρείται ως ο αρχηγός της ομάδας που επιτέθηκαν και δολοφόνησαν τον Άλκη, τα ξημερώματα της προηγούμενης Τρίτης, στην περιοχή της Χαριλάου.

Ο «Αθηναίος», όπως χαρακτηριστικά τον αποκαλούν, είναι «καθαρός», δεν έχει συλληφθεί ποτέ, ούτε καν προσαχθεί και αμέσως μετά το φονικό σκηνικό στη Χαριλάου, εξαφανίστηκε…

Όλη η επικαιρότητα