Ελλάδα

Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: «Έχετε και αλλά παιδιά να κοιτάξετε»

Ακούστε το άρθρο

Αυλαία έπεσε στη διαμάχη που είχε ξεσπάσει μεταξύ της οικογένειας της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη που δολοφονήθηκε με 14 μαχαιριές και του ιερέα του νεκροταφείου που αποτέλεσε τον τόπο του εγκλήματος πριν από περίπου δυο χρόνια.

Οι εμπλεκόμενοι βρέθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης καθώς είχαν αλληλομηνυθεί με τον ιερέα να κατηγορεί την μητέρα, την αδελφή και μια φίλη της άτυχης εφοριακού ότι του επιτέθηκαν και του έριξαν σπρέι στα μάτια και εκείνες να απαντούν πως τις έβρισε και τις χτύπησε.

Οι δυο πλευρές κατάφεραν να συμβιβαστούν μετά από παρέμβαση της εισαγγελέως της έδρας. «Το να αναζητάτε ευθύνες για αυτό που σας συνέβη είναι λογικό. Αλλά έχετε και αλλά παιδιά να κοιτάξετε» είπε η εισαγγελέας απευθυνόμενη στη μητέρα της 33χρονης εφοριακού ενώ στρεφόμενη στον ιερέα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η αγάπη και η συγχώρεση είναι το πρώτο πράγμα που διδάσκει ο θεός».

Είχε προηγηθεί η ακροαματική διαδικασία κατά τη διάρκεια της οποίας η μητέρα της Δώρας Ζέμπερη υποστήριξε πως πρόθεση του ιερέα ήταν να της πάρει χρήματα. «Είχε κίνητρο να μου επιτεθεί. Μου είπε να σας κάψει ο Θεός» ανέφερε ενώ η κόρη της και αδελφή της εφοριακού υποστήριξε πως αναγκάστηκε να ρίξει σπρέι γιατί ο ιερέας επιτέθηκε στη μητέρα της.

«Μας κοίταξε απαξιωτικά. Μας είπε τρελές. Οι παπάδες μπαίνουν μέσα, πίνουν καφέ, κομπολόι παίζουν, γελάνε. Εμείς περιμένουμε τη δικαίωση για την αδελφή μου. Δεν έχει τιμωρηθεί κανείς για ένα έγκλημα που έγινε πέντε το απόγευμα με 14 μαχαιριές. Αυτοί οι άνθρωποι ήταν εκεί και είναι ατιμώρητοι. Εγώ θεωρώ ότι ο παπάς θα μπορούσε να βοηθήσει την αδελφή μου. Είδα ξαφνικά τον παπά να αρπάζει τη μάνα μου από το λαιμό και να μην την αφήνει με τίποτα. Αναγκάστηκα να βγάλω το σπρέι από την τσάντα μου. Στον αέρα ψέκασα για να σταματήσει η συμπλοκή» ανέφερε η νεαρή κοπέλα με το δικαστήριο τελικά να την καταδικάζει για την επίθεση σε φυλάκιση 20 ημερών την οποία μετέτρεψαν σε χρηματική προς 2 ευρώ ημερησίως.

Από την πλευρά του ο ιερέας μίλησε για «πολλά ψεύδη» υποστηρίζοντας ότι δέχτηκε επίθεση.  «Εγώ δεν επιτέθηκα ποτέ σε καμία. Δεν τις έβρισα. Το τρελές το είπα μετά το σπρέι. Είχα χάσει το φως μου εκείνη τη ώρα και το είπα. Μιλούσα πάντα σεβαστικά για τον πόνο τους» τόνισε ο ιερέας.

via

Όλη η επικαιρότητα