Ελλάδα

Δολοφονία φοιτήτριας στη Ρόδο: Εικόνα σοκ με τα δεμένα πόδια της Ελένης – Επεισόδια στα Δικαστήρια της Ρόδου, προσωρινά κρατούμενοι οι δύο νεαροί

Ακούστε το άρθρο

Μία σοκαριστική φωτογραφία από τη δικογραφία δόθηκε στη δημοσιότητα για την υπόθεση της δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, στη Ρόδο, μία μέρα αφότου έγινε γνωστό, ότι οι δύο κατηγορούμενοι, εκτός από το ότι την βίασαν, της έδεσαν τα πόδια, πριν την πετάξουν ζωντανή στη θάλασσα, για να βεβαιωθούν ότι θα πνιγεί.

Δολοφονία φοιτήτριας στη Ρόδο: Η φωτογραφία που δείχνει τα δεμένα της πόδια

Προσωρινά κρατούμενοι οι νεαροί

ροσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν, πριν από λίγα λεπτά, μετά την απολογία τους και την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή τους και με ομόφωνη απόφαση της τακτικής ανακρίτριας Ρόδου και του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών του νησιού, οι δύο κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και για βιασμό από κοινού. Πρόκειται για τον 19χρονο Αλβανό και τον 21χρονο ημεδαπό, που δολοφόνησαν την 21χρονη φοιτήτρια του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ελένη Τοπαλούδη του Ιωάννη. Σύμφωνα με τη «Δημοκρατική», στο δικαστικό μέγαρο Ρόδου συγκεντρώθηκε από το πρωί πλήθος κόσμου και προκλήθηκαν μικροεπεισόδια, τα οποία δεν πήραν έκταση, εξαιτίας της παρουσίας ισχυρής δύναμης αστυνομικών και λιμενικών πέριξ και εντός του κτιρίου. Σημειώνεται ότι τα μέτρα φύλαξης των δύο δολοφόνων ήταν δρακόντεια.

Την έριξαν στη θάλασσα και γύρισαν σπίτι για να καθαρίσουν

Σε επίσημες ανακοινώσεις στον Τύπο προχώρησε νωρίτερα σήμερα το Λιμενικό Σώμα αναφορικά με την εξιχνίαση της δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας που σπούδαζε στο πανεπιστήμιο της Ρόδου. 

Ο υποναύαρχος του Λιμενικού Σώματος και Διευθυντής Ασφάλειας και αστυνόμευσης, κ. Ιωάννης Αργυριου, ο πλοίαρχος και Διευθυντής Ασφαλείας και προστασίας θαλάσσιων συνόρων Ιωάννης Τζαμουράνης και ο πλοίαρχος και Εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Νίκος Λαγκαδιανός διευκρίνισαν πως το πτώμα της φοιτήτριας δεν βρέθηκε δεμένο στα πόδια, όπως ανάφερε χθες ο συνήγορος της οικογένειας Αλέξης Κούγιας, αλλά δέθηκε στη συνέχεια από ειδικά εκπαιδευμένους δύτες προκειμένου να ανασυρθεί η σορός.

Ακόμη έγινε σαφές πως στην απολογία του 19χρονου φαίνεται πως το θύμα εξαναγκάστηκε σε πράξεις χωρίς τη θέληση του, ανέφερε ο πλοίαρχος και Διευθυντής Ασφαλείας και προστασίας θαλάσσιων συνόρων Ιωάννης Τζαμουράνης.

Οι δράστες όπως αναφέρθηκε, «έριξαν την κοπέλα στη θάλασσα, γύρισαν σπίτι καθάρισαν, πήγαν ξανά στο σημείο πέταξαν κάποια αντικείμενα και επέστρεψαν πάλι πίσω».

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, έχουν βρεθεί ρούχα και αλλά αντικείμενα, τα οποία εξετάζονται στα εργαστήρια των εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛΑΣ.

Μάλιστα βρέθηκαν και κηλίδες αίματος στους χώρους της οικίας και πρόκειται να εξεταστούν. Σύμφωνα με το λιμενικό, έχουν κατασχεθεί δυο υπολογιστές και τρία κινητά τηλέφωνα, ενώ το τηλέφωνο της άτυχης  Ελένης, δεν έχει βρεθεί.

Το λιμενικό έχει στη διάθεση του, εκτός από το βασικό βίντεο που έχει καταγραφεί έξω από το σπίτι της Ελένης και όλα τα βίντεο που έχουν καταγράφει από κλειστά κυκλώματα ασφάλειας από το σπίτι της φοιτήτριας μέχρι τους Πεύκους.

Στην παραλία, όπως έγινε γνωστό, βρέθηκαν και αντρικά ρούχα και παπούτσια, εκτός από τα παπούτσια και τα ρούχα του θύματος, μια σφουγγαρίστρα και διάφορα αλλά αντικείμενα που σχετίζονται με την υπόθεση.

Επεισοδιακά εξελίχθηκε η διαδικασία της κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης των δύο κατηγορούμενων για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, στο Δικαστικό Μέγαρο Ρόδου.

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που εξεσφάλισε η “Ροδιακή” από τους χώρους εντός και εκτός του Δικαστικού Μεγάρου:

 

Όλη η επικαιρότητα