Ελλάδα

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Μετατροπή του κατηγορητηρίου για Κορκονέα πρότεινε ο εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας πρότεινε την μετατροπή  κατηγορίας από ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο σε ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο και την αθώωση του Βασίλη Σαραλιώτη – Τι σημαίνει η εισαγγελική πρόταση για τον Κορκονέα

Την μετατροπή της κατηγορίας που βαρύνει τον Επαμεινώνδα Κορκονέα από ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο σε ανθρωποκτονία από [πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και την αθώωση του Βασίλη Σαραλιώτη, πρότεινε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας που εκδικάζει την υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η διαδικασία ξεκίνησε με διευκρινιστικές ερωτήσεις προς τον Βασίλη Σαραλιώτη και στη συνέχεια άρχισε η αγόρευση του  εισαγγελέα που μεταξύ των άλλων είπε πως ο κατηγορούμενος Επαεινώνδας Κορκονέας δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει και πυροβόλησε βρισκόμενος σε κατάσταση θυμού.

«Αποδεικνύεται πως δεν υπήρχε άμεσος δόλος να σκοτώσει τα άτομα που ήταν απέναντί του» επεσήμανε ο εισαγγελέας και πρόσθεσε πως ο Γρηγορόπουλος ήταν ο άτυχος της στιγμής.

Σε περίπτωση που η πρόταση του εισαγγελέα γίνει δεκτή από το δικαστήριο αλλάζουν τα όρια ποινής για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα. Συγκεκριμένα, η ισόβια κάθειρξη μετατρέπεται σε πρόσκαιρη, δηλαδή η επαπειλούμενη ποινή έχει όρια από 10 έως 20 έτη. Αυτό σημαίνει ότι σπάνε τα ισόβια για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο οποίος έχει εκτίσει μάλιστα μεγάλο μέρος της ποινής με βάση τη πρωτόδική απόφαση που έχει εκδοθεί. Μάλιστα, τα έτη που έχει εκτίσει θα προσμετρηθούν και στην ποινή που θα του επιβάλλει το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

«Οι υπόλογοι εξακολουθούν να μη λένε την αλήθεια και προσπαθούν να συγκαλύψουν την πραγματικότητα» είπε μεταξύ των άλλων ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Νίκος Κωνσταντόπουλος χαρακτηρίζοντας αντιφατική την πρόταση του εισαγγελέα.

Από την άλλη πλευρά ο συνήγορος του Επαμεινώνδα Κορκονέα Βαγγέλης Ανδρούλας τόνισε πως η πρόταση του εισαγγελέα έδωσε απαντήσεις σε ζητήματα που απασχόλησαν το δικαστήριο όλο αυτό το διάστημα. Το δικαστήριο συνεδριάζει εκ νέου στις 14 Μαρτίου.

Πηγή: protothema 

Όλη η επικαιρότητα