WEB tv Ελλάδα

Στο εδώλιο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για τη στυγερή γυναικοκτονία της Καρολάιν

Η διαδικασία ενώπιον του ΜΟΔ αναμένεται ότι θα χρειαστεί αρκετές δικασίμους πριν το δικαστήριο φθάσει στην ετυμηγορία του.
Ακούστε το άρθρο

Έφτασε στα δικαστήρια λίγο πριν τις 8:30 το πρωί ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία – διά ασφυκτικού πνιγμού –  της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς τον Μάιο του 2021, στα Γλυκά Νερά.

Σήμερα, ο 34χρονος κρατούμενος επί 10 μήνες στις φυλακές Κορυδαλλού, θα σταθεί απέναντι στους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που θα δικάσουν το ομολογημένο έγκλημα του σε βάρος της 20χρονης μητέρας του παιδιού του, η οποία έχει βρετανική υπηκοότητα.

Σύμφωνα με το βούλευμα παραπομπής του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου, που έκανε δεκτή την πρόταση παραπομπής του Εισαγγελέα Γιώργου Νούλη, ο 34χρονος πιλότος είναι «σκληρή και ανάλγητη προσωπικότητα» που είχε απομονώσει την 20χρονη σύζυγο του , ελέγχοντας ακόμη και τις μετακινήσεις της. Το θύμα, αναφέρεται , βίωνε “ως εγκλεισμό” την σχέση της με τον κατά δεκατρία χρόνια μεγαλύτερο άντρα που την είχε γοητεύσει λίγα χρόνια πριν.

Ο σύζυγος, σύμφωνα με τον Εισαγγελέα προσχεδίασε το έγκλημα και εκείνο το βράδυ μετά από φιλονικία που είχε με την 20χρονη «αποφάσισε να προχωρήσει στην εκτέλεση σχεδίου εξόντωσης της συζύγου του, που από καιρό καλλιεργούσε στην σκέψη του, με σκοπό να απαλλαγεί από την παρουσία της και να απομείνει μόνος με το παιδί τους».

Η διαδικασία ενώπιον του ΜΟΔ αναμένεται ότι θα χρειαστεί αρκετές δικασίμους πριν το δικαστήριο φθάσει στην ετυμηγορία του.

Σήμερα είναι πιθανό αφού γίνει η κλήρωση των ενόρκων που θα πλαισιώσουν τους τρεις δικαστές να δοθούν οι επόμενες δικάσιμοι και να διακοπεί η δίκη η οποία έχει νούμερο 1 στο πινάκιο και άλλες πέντε να την ακολουθούν.

Στο δικαστήριο αναμένεται να καταθέσουν από την πλευρά του θύματος, η μητέρα της Καρολάιν, Σούζαν Κράουτς καθώς και δύο φίλες της.

Συνολικά οι μάρτυρες υπολογίζεται ότι φθάνουν τους είκοσι, μεταξύ των οποίων, η ιατροδικαστής που προσδιόρισε τον χρόνο θανάτου της 20χρονης. Επίσης η σύμβουλος ψυχικής υγείας στην οποία είχε απευθυνθεί το ζευγάρι για τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν μετά από μία αποβολή που είχε η Καρολάιν. Κατάθεση θα δώσουν οι αστυνομικοί που επιλήφθηκαν της υπόθεσης καθώς και η γειτόνισσα του ζευγαριού.

Παράλληλα στο δικαστήριο θα καταθέσει και μέλος φιλοζωϊκού Σωματείου του Μαραθώνα, από όπου είχε υιοθετήσει η Καρολάιν την σκυλίτσα της.

Από την πλευρά του κατηγορούμενου σύμφωνα με πληροφορίες θα προταθούν και πρόσωπα ως εμπειρογνώμονες.

Όλη η επικαιρότητα