Ελλάδα

Δολοφονία Κορφιάτη: Προφυλακιστέος και ο δεύτερος – «Κλειδί» για την υπόθεση το «Δρομοκαΐτειο»

Προφυλακιστέος κρίθηκε χθες, με την σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέα και ο δεύτερος κατηγορούμενος για την δολοφονία του Ζακυνθινού επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη.
Ακούστε το άρθρο

Προφυλακιστέος κρίθηκε χθες, με την σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέα και ο δεύτερος κατηγορούμενος για την δολοφονία του Ζακυνθινού επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη, τον Μάιο του 2021.

Η απολογία του 40χρονου, που είναι ήδη προφυλακισμένος και για τη δολοφονία της 37χρονης συζύγου του επιχειρηματία τον Ιούνιο του 2020, και κατηγορείται για την ανθρωποκτονία σε βάρος 54χρονου και τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας, κράτησε περισσότερες από εννέα ώρες, με τους συνηγόρους υπεράσπισής του, Μάκη Παναγιαννόπουλο και Μαγδαληνή Πλεμμένου να προσκομίζουν πολυσέλιδο υπόμνημα στο οποίο περιγράφουν και αναλύουν μερικά περιστατικά που, όπως δήλωσαν, δεν έχουν καμία σχέση με τον τόπο και τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται τον εντολέα τους.

Η υπερασπιστική γραμμή

Σύμφωνα με την υπερασπιστική τους γραμμή, την ημέρα της δολοφονίας του Ντίμη Κορφιάτη, ο 40χρονος ήταν στο «Δρομοκαΐτειο» και αυτό πιστοποιείται από δημόσια έγγραφα και από ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις.

Στο απολογητικό τους υπόμνημα οι συνήγοροι υπεράσπισης υπέβαλλαν πολλά αιτήματα για να ανοιχτούν οι κάμερες ασφαλείας, να πιστοποιηθεί το βιβλίο εισερχομένων στο νοσοκομείο που αποδεικνύει ότι πράγματι ο Π.Σ. νοσηλευόταν στο «Δρομοκαΐτειο» την ημέρα που κατηγορείται ότι διέπραξε την ανθρωποκτονία.

Μάλιστα, τα υπομνήματα αναμένεται να γίνουν δεκτά, με την Ανακρίτρια και τον Εισαγγελέα να προχωρούν σε ανακριτική διείσδυση, όπως προβλέπεται από τον κώδικα ποινικής δικονομίας, κάτι που ενδεχομένως μπορεί να δώσει διαφορετική τροπή στην υπόθεση. Και αυτό γιατί αν αποδειχθεί και πιστοποιηθεί ότι ο 40χρονος την ημέρα που κατηγορείται ότι διέπραξε τα συγκεκριμένα αδικήματα ήταν στο ψυχιατρικό νοσοκομείο, τότε δεν προκύπτει καμία εμπλοκή του στην υπόθεση.

«Έγινε μια πολυτελέστατη διαδικασία και ευελπιστούμε ότι ο άνθρωπος στο τέλος δεν θα παραπεμφθεί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, διότι δεν έχει καμία συμμετοχή και καμία εμπλοκή στην υπόθεση», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» μετά το πέρας της πολύωρης απολογίας ο συνήγορος υπεράσπισης, Μάκης Παπαγιαννόπουλος.

«Δεν υπάρχουν ευρήματα, δεν υπάρχουν κάμερες, δεν υπάρχει τίποτα. Ο εκτελεστής ή οι εκτελεστές, γιατί αλλού αναφέρεται ένας και αλλού δύο, είναι τουλάχιστον 15 με 20 εκατοστά ψηλότεροι από τον εντολέας μας και πιο σωματώδεις. Δεν ταιριάζει ούτε η περιγραφή. Στο θύμα βρέθηκε και ναρκωτική ουσία, που δεν ελέγχθηκε, κάποιος τον είχε αποκοιμίσει. Ο εντολέας μου ήταν στο ‘’Δρομοκαΐτειο’’ υπάρχει και έγγραφο που το βεβαιώνει και πρέπει να ερευνηθεί και άλλο υπόθεση» ανέφερε από την πλευρά της η συνήγορος υπεράσπισης, Μαγδαληνή Πλεμμένου, που θέλησε να τονίσει ότι πίσω από αυτή την υπόθεση βρίσκονται κυκλώματα με πολλές διασυνδέσεις, επισημαίνοντας το γεγονός ότι ο εντολέας της που έχει κατηγορηθεί για σωρεία αδικημάτων στο παρελθόν, έχει αθωωθεί για όλα.

Όσον αφορά τον πρώτο κατηγορούμενο για την ίδια υπόθεση, που βρίσκεται ήδη στη φυλακή για την δολοφονία της Χριστίνας Κλουτσινιώτη, απολογήθηκε την περασμένη Τρίτη και κρίθηκε προφυλακιστέος.

Όλη η επικαιρότητα