Ομογένεια

Δολοφονία Κυριάκου Αμοιρίδη: ‘Εγκέφαλος’ η σύζυγος, εκτελεστής ο εραστής!

Ακούστε το άρθρο

Τα χειρότερα σενάρια επιβεβαιώθηκαν στην υπόθεση δολοφονίας του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως και η σύζυγός του, Φρανσουάζ Σίλβα ντε Ολιβέιρα, ομολόγησε την ενοχή της! Και λέμε «και» η σύζυγός του, διότι νωρίτερα είχε ομολογήσει και ο εραστής της, ο αστυνομικός Sergio Gomes Moreira Filho.

Τον μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου;

Την πληροφορία μεταδίδει η βραζιλιάνικη O Globo και αναφέρει πως μετά από πολύωρες ανακρίσεις, η Βραζιλιάνα σύζυγος του Κυριάκου Αμοιρίδη «έσπασε», ενώ ο τρίτος εμπλεκόμενος στη δολοφονία ήταν ξάδελφος του εραστή της!

Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει πως η δολοφονία έγινε στο σπίτι του πρέσβη και της συζύγου του, στην περιοχή Nova Iguaçu και φαίνεται πως δεν υπήρξαν πυροβολισμοί.

Αυτό οδηγεί τις Αρχές να θεωρούν πως ίσως ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας στη Βραζιλία μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου.

Όλα αυτά, φυσικά, μένει να επιβεβαιωθούν, αφού νωρίτερα, βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης είχαν αποκαλύψει την ομολογία του αστυνομικού, ο οποίος ισχυρίστηκε πως πιάστηκε στα χέρια με τον Έλληνα πρέσβη και στη συνέχεια τον πυροβλόλησε.

Εδώ, πάντως, αξίζει να σημειώσουμε πως το τμήμα Ανθρωποκτονιών που έχει αναλάβει τη διαλεύκανση της υπόθεσης θεωρεί την Φρανσουάζ Αμοιρίδη τον «εγκέφαλο» της δολοφονίας και τον αστυνομικό εραστή της, τον εκτελεστή!

\Πειθαρχικό Συμβούλιο για τον αστυνομικό!

Ο εραστής της Φρανσουάζ Αμοιρίδη, Soldado Sérgio Gomes Filho, είναι 29 ετών και υπηρετεί στο σώμα από τον Απρίλιο του 2012.

Για την περίπτωσή του θα ακολουθηθεί διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου, δηλαδή παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Αυτό το όργανο θα αποφασίσει είτε να τον θέσει σε διαθεσιμότητα, είτε ακόμη και να τον απομακρύνει από το Σώμα.

Αφού γίνουν όλες οι διαδικασίες από τις Αστυνομικές Αρχές, ο δολοφόνος του Κυριάκου Αμοιρίδη πιθανότατα θα οδηγηθεί στις φυλακές…

Η Βραζιλιάνα σύζυγος του Κυριάκου Αμοιρίδη, Φρανσουάζ ντε Σόουζα Ολιβέιρα, κατά την προσαγωγή της στο αστυνομικό τμήμα

Ταυτοποιήθηκε το απανθρακωμένο πτώμα

Εδώ είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως ένα από τα πλέον αξιόπιστα Μέσα της χώρας, το g1.globo.com, μεταδίδει με κάθε βεβαιότητα πως το πτώμα που βρέθηκε στο καμένο αυτοκίνητο σε μια κακόφημη γειτονιά του Ρίο, είναι του Έλληνα πρέσβη.

Επικαλείται αστυνομικές πηγές και τονίζει πως πρόκειται για αποκλειστικό ρεπορτάζ του δικτύου RJTV. Παρόλα αυτά, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών τονίζει πως «παρά τις πληροφορίες που είδαν το φως δημοσιότητας από βραζιλιάνικα και διεθνή μέσα ενημέρωσης, δεν έχει υπάρξει ακόμα καμία επίσημη επιβεβαίωση ή ταυτοποίηση«. Κάτι που είναι λογικό, αφού το ΥΠΕΞ είναι τρόπον τινά «αναγκασμένο» να περιμένει τα επίσημα αποτελέσματα από την ιατροδικαστική εξέταση…

Να υπενθυμίσουμε πως οι αστυνομικές Αρχές της Βραζιλίας εκτός από τη σύλληψη της συζύγου του πρέσβη, ζήτησαν τη σύλληψη τριών ακόμη ατόμων, μεταξύ των οποίων ο στρατιωτικός αστυνομικός Sergio Gomes Moreira Filho, και δύο ακόμη συνεργών, των οποίων οι ταυτότητες αρχικά δεν είχαν αποκαλυφθεί, ωστόσο όπως προαναφέραμε ο ένας φέρεται να είναι ξάδελφος του αστυνομικού.

Οι δύο αυτοί, κατέθεσαν πως η Φρανσουάζ Αμοιρίδη ήταν ο «εγκέφαλος» του σχεδίου δολοφονίας, με την ίδια να το αρνείται, μέχρι τελικά να ομολογήσει…

«Σύννεφα» στις σχέσεις του ζευγαριού;

Παράλληλα, ο βρετανικός Guardian, μεταφέρει δηλώσεις δημοσιογράφου από τη Βραζιλία, που ονομάζεται Hildegard Angel και αναφέρει πως ο Κυριάκος Αμοιρίδης ήταν μια πολύ δημοφιλής προσωπικότητα.

«Ήταν ένας πολύ ενδιαφέρων άνθρωπος. Ένας άνδρας του κόσμου. Συνετός, κοινωνικός, καλά πληροφορημένος. Ήθελες να επισκεφθείς την Ελλάδα όταν μιλούσες μαζί του«, λέει χαρακτηριστικά.

Για να συνεχίσει. όμως, λέγοντας πως πολλοί δεν ήξεραν καν ότι ήταν παντρεμένος! Τονίζει συγκεκριμένα: «Στην κοινωνία του Ρίο ήταν καλεσμένος παντού και πάντα εμφανιζό΄ταν μόνος του. Ήταν σαν εργένης«.

Τι λέει η πεθερά του πρέσβη

Μέσα σε όλα αυτά, υπάρχουν και δηλώσεις της πεθεράς του Κυριάκου Αμοιρίδη, δηλαδή της μητέρας της Φρανσουάζ Σίλβα ντε Ολιβέιρα.

Η Rosangela Oliveira, ανέφερε σύμφωνα με την odia.ig.com.br πως «ο Κυριάκος ήταν ένας πολύ ευγενικός άνθρωπος«, συμπληρώνοντας πως κανείς στην οικογένεια δεν γνώριζε για την φημολογούμενη σχέση της κόρης της με τον 29χρονο αστυνομικό.

Άγριος καβγάς και βιαιοπραγία;

Την ίδια ώρα, ένα δημοσίευμα του extra.globo.com, δίνει νέες διαστάσεις στην υπόθεση, αφού αναφέρει πως οι βραζιλιάνικες Αρχές έχουν στα χέρια τους καταθέσεις – φωτιά. Σύμφωνα με αυτές, τρεις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, σημειώθηκε ένας άγριος καβγάς μεταξύ του Κυριάκου Αμοιρίδη και της συζύγου του, με τις ίδιες πληροφορίες να αναφέρουν πως ο Έλληνας πρέσβης φέρεται να βιαιοπράγησε εναντίον της Φρανσουάζ ντε Σόουζα Ολιβέιρα.

Η Βραζιλιάνα σύζυγός του φέρεται, σύμφωνα πάντα με τις καταθέσεις αυτές, να ενημέρωσε τον φερόμενο ως εραστή της για τον καβγά και ίσως αυτό να αποτέλεσε την  αφορμή για το σχέδιο της άγριας δολοφονίας που είχε ως αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο Κυριάκος Αμοιρίδης.

Εμπλέκουν και την αδερφή του!

Την ίδια ώρα, ένα άλλο δημοσίευμα της oglobo.globo.com μεταφέρει επίσης νέες πληροφορίες. Συγκεκριμένα αναφέρει πως συγγενικά πρόσωπα της Φρανσουάζ ντε Σόουζα Ολιβέιρα μετέβησαν στις αστυνομικές Αρχές και κατέθεσαν πως πριν από περίπου ένα μήνα ο αστυνομικός Sergio Gomes Moreira Filho (ο φερόμενος ως εραστής της) εκφόβισε την αδελφή του πρέσβη στο σπίτι της!

Έφτασε στο σπίτι της, στην περιοχή Nova Iguaçu, συνοδευόμενος από έναν ακόμη αστυνομικό, ανταποκρινόμενοι σε κλήση για διένεξη μεταξύ της γυναίκας και του πρώην συζύγου της. Το δημοσίευμα, λοιπόν, αναφέρει πως ο Βραζιλιάνος αστυνομικός επιτέθηκε λεκτικά στην αδελφή του Κυριάκου Αμοιρίδη, υπερασπιζόμενος τον πρώην σύζυγό της.

Ο δικηγόρος που είχε υπερσπιστεί τον Βραζιλιάνο αστυνομικό για εκείνη την υπόθεση, είναι ο ίδιος που αναλαμβάνει και τώρα την υπεράσπισή του, σχετικά με τις κατηγορίες δολοφονίας του πρέσβη που αντιμετωπίζει.

Με πληροφορίες από O Globo, g1.globo.com, Guardian, odia.ig.com.br καιextra.globo.com

Πηγή: Newsit

Όλη η επικαιρότητα