Ελλάδα

Δολοφονία Μακρή: Ξεκινά η δίκη – Δολοφονήθηκε στη Βουλγαρία ο βασικός μάρτυρας

Δολοφονήθηκε ο βασικός μάρτυρας
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινά ξανά η δίκη για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, ο οποίος εκτελέστηκε τον Οκτώβριο του 2018 έξω από το σπίτι του στην περιοχή της Βούλας.

Ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος, Γιάννης Μαρακάκης μίλησε για την επερχόμενη δίκη στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega». Η υπόθεση θα δικαστεί σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, όμως όπως ανέφερε ο δικηγόρος η υπόθεση περιπλέκεται περισσότερο καθώς γνωστοποίησε πως ο βασικός μάρτυρας δολοφονήθηκε στη Βουλγαρία πριν από λίγα 24ωρας.

«Με βάση τα στοιχεία μέχρι σήμερα και τις καταδίκες των δύο δραστών φαίνεται πως αυτοί οι άνθρωποι τον παρακολουθούσαν για περίπου δύο εβδομάδες, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχουμε καταφέρει να ανακαλύψουμε ποιος βρίσκεται πίσω από αυτό το συμβόλαιο» ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος και εν συνεχεία, μίλησε για την εκτέλεση του βασικού μάρτυρα της δίκης, δηλαδή του ανθρώπου που είχε αναγνωρίσει τον δολοφόνο του Γιάννη Μακρή.

Δολοφονήθηκε ο βασικός μάρτυρας

«Δολοφονήθηκε στη Βουλγαρία, στο εξωτερικό και από τότε περιμένουμε να δούμε εάν θα υπάρξει κάτι νέο από τις έρευνες ώστε να συσχετιστεί με αυτή τη δικογραφία» συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

Υπογράμμισε επίσης πως ο εν λόγω μάρτυρας ζούσε στο εξωτερικό και ύστερα από τη σύλληψη των δύο δραστών είχε ανακριθεί από τις Αρχές και αναγνώρισε από το βίντεο τον δολοφόνο του Γιάννη Μακρή. «Η κατάθεσή του είναι ακλόνητη και είναι συστατικό της δικογραφίας» προσέθεσε ο κ. Μαρακάκης και συνέχισε, τονίζοντας πως το σημαντικό είναι να βρεθεί ποιος κρύβεται πίσω και από τις δύο δολοφονίες. «Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να υπάρχει ένας καλός συντονισμός μεταξύ των Αρχών εδώ και στο εξωτερικό, ώστε να δούμε εάν υπάρχουν χρήσιμα στοιχεία για να συσχετιστούν σε αυτή τη δικογραφία» επισήμανε.

Πηγή: Ethnos.gr

Όλη η επικαιρότητα