Categories: Ελλάδα

Δολοφονία Μάριου Παπαγεωργίου: Τρίτη απόφαση για βίαιη προσαγωγή του «εξαφανισμένου» μάρτυρα

Share

Νέα απόφαση για βίαιη προσαγωγή μάρτυρα έλαβε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, που δικάζει την υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας του Μ. Παπαγεωργίου, το 2012. Η απόφαση αφορά στον γιο του 73χρονου κατηγορουμένου της υπόθεσης, αστυνομικό στο επάγγελμα, ο οποίος αν και είχε κληθεί κατ΄ επανάληψη στο δικαστήριο να καταθέσει, εντούτοις δεν εμφανίζεται ενώπιον του.

Η απόφαση για βίαιη προσαγωγή του συγκεκριμένου μάρτυρα είναι η τρίτη κατά σειρά που λαμβάνεται από το δικαστήριο.

Η προσαγωγή του μάρτυρα σύμφωνα με την απόφαση της έδρας θα γίνει από το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Σμύρνης και όχι από την κρατική ασφάλεια. Και αυτό διότι, οι αστυνομικοί που υπηρετούν στην κρατική ασφάλεια είχαν κληθεί να τον εντοπίσουν αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω μάρτυρας είναι αστυνομικός προς αποστρατεία και τα τελευταία χρόνια υπηρετούσε στη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Επίσης, το δικαστήριο κάλεσε για κατάθεση τέσσερις ακόμη νέους μάρτυρες στην υπόθεση. Πρόκειται για αστυνομικούς που μετείχαν στην έρευνα για την εξαφάνιση του Μ. Παπαγεωργίου, το 2012 και δύο ακόμη άνδρες οι οποίο φέρονται να είχαν συχνή επικοινωνία με τον 73χρονο κατηγορούμενο.

Πηγή: protothema