Κόσμος

Δολοφονία ο θάνατος του 12χρονου που έπαιζε με ψεύτικο όπλο

dolofonia_o_thanatos_toy_12hronoy_poy_epaize_me_pseytiko_oplo.jpg
Ακούστε το άρθρο

Είχε προκαλέσει νέο κύμα οργής στις ΗΠΑ, όταν ο 12χρονος Ταμίρ Ράις έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικού ενώ έπαιζε σε παιδική χαρά με ψεύτικο όπλο στο Κλίβελαντ.
Τώρα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο θάνατος του άτυχου Ταμίρ αποδίδεται σε δολοφονία, καθώς ο ανήλικος έχασε τη ζωή του από σφαίρα στην κοιλιακή χώρα.

Σε έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή, ο γιατρός Τόμας Γκίλσον, αναφέρει πως ο θάνατός του προήλθε από τη σφαίρα του αστυνομικού που έπληξαν την κεντρική αρτηρία, το έντερο και τη λεκάνη του παιδιού.

Σύμφωνα με τη μήνυση που άσκησε η οικογένεια του Ταμίρ, ο αστυνομικός αρνήθηκε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στο θύμα για τουλάχιστον τέσσερα λεπτά ενώ βρισκόταν αιμόφυρτος στο έδαφος. 

Όπως αναφέρει ο συνήγορος της οικογένειας υπάρχει περίπτωση το παιδί να επιβίωνε αν κάποιος από τους δύο αστυνομικούς του παρείχε τις πρώτες βοήθειες, καθώς σύμφωνα με τον ιατροδικαστή δεν εξέπνευσε αμέσως. 

Την ίδια ώρα, σε συνέντευξη στον Άντερσον Κούπερ του CNN η μητέρα του 12χρονου περιέγραψε τις πρώτες δραματικές στιγμές που έμαθε για το θάνατο του παιδιού της.
«Δύο αγόρια ήρθαν στο σπίτι, χτύπησαν την πόρτα και μου είπαν ότι η αστυνομία είχε πυροβολήσει το παιδί μου στο στομάχι. Δεν το πίστευα μέχρι που τον είδα πεσμένο στο έδαφος. Η αστυνομία βρισκόταν γύρω του», δήλωσε η μητέρα συγκλονισμένη. 

 
 
Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα