Κόσμος

Δολοφονία Σουλεϊμανί: Το λάβαρο του πολέμου ανέβασε το Ιράν

Στον τρούλο του τζαμιού που βρίσκεται στην πόλη Jamkaran κυματίζει για πρώτη φορά στην ιστορία μια κόκκινη σημαία που συμβολίζει τις επερχόμενες άγριες μάχες.

Το συγκεκριμένο τζαμί, που βρίσκεται στην περιοχή Qom του Ιράν, θεωρείται ένας από τους ιερότερους χώρους για τους Σιίτες μουσουλμάνους σε ολόκληρη την γη και η έπαρση του λάβαρου αποτελεί «κάλεσμα», αλλά και «προειδοποίηση».

«Όπου κι αν βρίσκονται οι Αμερικανοί θα τους εκδικηθούμε», είναι το μήνυμα του Ιρανού διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης προειδοποιώντας την Ουάσινγκτον ότι έχουν ήδη βάλει στο… μάτι 35 αμερικανικούς στόχους ζωτικής σημασίας: από τα Στενά του Ορμούζ έως το Τελ Αβίβ.

Για να πάρουν το αίμα τους πίσω για το θάνατο του πανίσχυρου Ιρανού στρατηγού , Κασέμ Σουλειμανί, οι Φρουροί της Επανάστασης εκτοξεύουν απειλές κατά των ΗΠΑ .

«Το Ιράν θα τιμωρήσει του Αμερικανούς οπουδήποτε βρίσκονται στην ακτίνα δράσης της Ισλαμικής Δημοκρατίας σε αντίποινα για τον θάνατο του Κασέμ Σουλεϊμανί», προειδοποιεί ο στρατηγός Γολαμάλι Αμπουχαμζέχ, διοικητής του επίλεκτου σώματος των Φρουρών της Επανάστασης στην επαρχία Κερμάν, αναφερόμενος και στο ενδεχόμενο επιθέσεων κατά πλοίων στον Κόλπο.

Υπενθυμίζεται ότι ο πανίσχυρος Ιρανός στρατηγός που σκοτώθηκε μετά από αεροπορική επιδρομή στη Βαγδάτη, είχε γεννηθεί στην επαρχία Κερμάν.

«Το Ιράν επιφυλάσσεται του δικαιώματός του να εκδικηθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες για τον θάνατο του Σουλεϊμανί», σύμφωνα με δηλώσεις του Ιρανού στρατηγού που μεταδόθηκαν σήμερα από το πρακτορείο Tasnim, σύμφωνα με το Reuters.

«Τα Στενά του Χορμούζ είναι σημείο ζωτικής σημασίας για την Δύση και διαπλέονται από μεγάλο αριθμό αμερικανικών πολεμικών πλοίων … ζωτικής σημασίας αμερικανικοί στόχοι στην περιοχή έχουν ταυτοποιηθεί εδώ και πολύ καιρό…περί τους 35 αμερικανικοί στόχοι στην περιοχή μέχρι το Τελ Αβίβ βρίσκονται στην ακτίνα δράσης μας», τόνισε ο ίδιος.

via

Όλη η επικαιρότητα