Ελλάδα

Δολοφονία της Ηλείας εφοριακού Δώρας Ζέμπερη: Αναβλήθηκε η δίκη στο Εφετείο

Όλα τα στοιχεία είναι συντριπτικά κατά του 60χρονου τόνισε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας.
Ακούστε το άρθρο

Αναβολή για τις 6 Ιουνίου 2022 πήρε η δίκη για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη, έπειτα από αίτημα που υποβλήθηκε από την πολιτική αγωγή.

Η δικηγόρος της οικογένειας της 32χρονης εφοριακού Γιαννα Παναγοπούλου υποστήριξε ότι ο αστικός φάκελος, μέσα στον οποίο περιλαμβάνονται και σημαντικά έγγραφα της ποινικής δικογραφίας, έχει κρατηθεί στο ΔΣΑ και απαιτείται διαδικασία για την απόδοση του. «Υπάρχει αντικειμενική αδυναμία να υπερασπιστούμε τους εντολείς μας. Εντός τριμήνου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και εν συνεχεία να προχωρήσουμε στην προετοιμασία για την υποστήριξη της κατηγορίας» σημείωσε η κα. Παναγοπούλου.

Από το δικαστήριο απουσίαζε ο κατηγορούμενος, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από την αυτεπαγγέλτως διορισθείσα συνήγορο του. Υπενθυμίζεται, ότι το θύμα είχε δεχτεί 14 μαχαιριές από τον 61χρονο σήμερα κατηγορούμενο τον Οκτώβριο του 2017 στο Β´ νεκροταφείο της Αθήνας. Ο κατηγορούμενος σε πρώτο βαθμό κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα, καθώς και για τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοχρησίας και της παράνομης οπλοφορίας και καταδικάστηκε σε δυο φορές ισόβια.

Ο πατέρας της εφοριακού που δολοφονήθηκε πριν από τέσσερα χρόνια, μίλησε αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 λίγο πριν βρεθεί ενώπιον του δράστη στο Εφετείο, και μεταξύ άλλων, όπως είπε ζητά να διερευνηθούν τα δυο DNA στα νύχια της.

Όλα τα στοιχεία είναι συντριπτικά κατά του 60χρονου τόνισε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» και πρόσθεσε ότι «αυτό που υποπτεύεται ο πατέρας της είναι ότι κάποιος τον έβαλε εξαιτίας της εργασίας της Δώρας και είχε την ευθύνη κάποιων νυχτερινών μαγαζιών, στην Αθήνα και σε νησιά».

«Η Δώρα είχε δεχθεί απειλές, το είχε εκμυστηρευτεί στον πατέρα της», είπε ο κ. Λύτρας και ανέφερε ότι η ίδια «είχε αφήσει ένα σημείωμα στο οποίο έγραφε ότι αν φύγει τα χρήματά της να πάνε στην οικογένειά της».

Από την Ηλεία η καταγωγή της 

Η Δώρα Ζέμπερη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, ωστόσο όταν μικρή τις καλοκαιρινές διακοπές τις περνούσε στο χωριό, στο Λάττα, αφού από εκεί κατάγεται ο πατέρας της.

Οι κάτοικοι θυμούνται το μικρό χαμογελαστό κοριτσάκι να παίζει στους δρόμους του χωριού. Τα τελευταία χρόνια δεν επισκεπτόταν το χωριό, μόνο ο πατέρας της μια φορά το χρόνο για λίγες ημέρες, ωστόσο για τους κατοίκους η Δώρα ήταν ένα δικό τους παιδί.

Πηγή: dikastiko.gr

Διαβάστε Επίσης

Όλη η επικαιρότητα