Ελλάδα

Δολοφονία Ζέμπερη: Την κατακρεούργησε με 14 μαχαιριές και πούλησε το κινητό για λίγα ευρώ

Ακούστε το άρθρο

Για ένα ευτελέστατο ποσό σκότωσε με 14 μαχαιριές την άτυχη 32χρονη εφοριακό Δώρα Ζέμπερη ο 58χρονος δολοφόνος της, ο οποίος της άρπαξε την τσάντα, πήδηξε τον μαντρότοιχο του Β’ Νεκροταφείου και αφού πήγε στο μηχανάκι του, οδήγησε μέχρι την Ομόνοια.

Πληροφορίες από την Αστυνομία κάνουν λόγο για το ευτελές ποσό πώλησης του κινητού της τηλεφώνου για μόλις 60 ευρώ, ο δικηγόρος του πατέρα της άτυχης κοπέλας όμως, μιλώντας σε δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού έκανε λόγο ακόμα και για 20 ευρώ!

«Ο δράστης ομολόγησε ότι η τσάντα της άτυχης Δώρας περιείχε μόλις 5 ευρώ και το κινητό της το πούλησε αντί 20 ευρώ», είπε συγκλονισμένος ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας.

Μόλις 10 λεπτά μετά το στυγερό έγκλημα, έκλεισε το κινητό και άρον-άρον έσπευσε να το πουλήσει σε μαγαζί για αυτό το ευτελές ποσό. Η τσάντα της άτυχης Δώρας άλλωστε δεν είχε κάτι άλλο αξίας παρά μόνο λίγα ψιλά.

Αυτό το στοιχείο ακολούθησαν οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής αφού από νωρίς είχαν πειστεί πως το κίνητρο της φρικτής δολοφονίας που έγινε το απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου, ήταν η ληστεία, έψαξαν πόρτα-πόρτα, εντόπισαν το συγκεκριμένο κατάστημα, έλαβαν περιγραφή του δράστη και απέκτησαν γνώση για το ποιος ήταν και από άλλους τοξικομανείς της περιοχής που τον γνώριζαν, ενώ αντιπαρέβαλαν την περιγραφή που είχαν και με υλικά από κάμερες της περιοχής.

Τελικά, βρέθηκαν πίσω στην περιοχή της Ριζούπολης όπου έμενε, σε κοντινή απόσταση από το Β΄Νεκροταφείο, που φέρεται να «επισκεπτόταν» συχνά για κλοπές, τον έθεσαν υπό παρακολούθηση και σήμερα το πρωί και σε μία αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση, έπεσαν πάνω του την ώρα που περπατούσε ανυποψίαστος στον δρόμο, τον ακινητοποίησαν και τον προσήγαγαν για να τον ανακρίνουν στην Ασφάλεια Αττικής.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι Αρχές έχουν σοβαρά ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος του 58χρονου Έλληνα προσαχθέντα. Ο δράστης φέρεται να σκότωσε την κοπέλα όταν εκείνη αντιστάθηκε κατά την στιγμή της ληστείας σε βάρος της και έβαλε τις φωνές.

Από το σημείο της δολοφονίας, οι αστυνομικοί συνέλεξαν και γόπες τσιγάρων και μαζί με τα μείγματα που ελήφθησαν από τα νύχια της κοπέλας αναμένουν από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και τυχόν ταυτοποίηση γενετικού υλικού.

Στην περιοχή του Β’ Νεκροταφείου καταγράφονται  συχνά περιπτώσεις κλοπών και ληστειών, ωστόσο, έως τώρα, κανένα όμοιο περιστατικό δεν είχε τέτοια τραγική κατάληξη. Πρόκειται για σεσημασμένο που έχει κάνει φυλακή για υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπών.

Η Δώρα Ζέμπερη είχε πάει στο Νεκροταφείο όπως συνήθιζε για να αφήσει ένα λουλούδι στον τάφο ενός φίλου της που είχε χάσει τον περασμένο Μάιο την ζωή του σε εργατικό δυστύχημα.

Πρώτος την είδε ένας συγγενής θανόντος σε διπλανό μνήμα και φώναξε τον ιερέα ο οποίος αναγνώρισε την κοπέλα, αφού ήξερε σε ποιο μνήμα πήγαινε και προσκυνούσε. Βρέθηκε αρκετά μέτρα μακριά από το μνήμα του φίλου της μέσα σε μία λίμνη αίματος…

Αύριο στις 12 το πρωί θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση εξιχνίασης της υπόθεσης από την Ασφάλεια Αττικής, αφού σχηματίζεται πλέον δικογραφία σε βάρος του συλληφθέντα για ανθρωποκτονία.

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα