Ηλεία

Δομή Μυρσίνης: Νέος διοικητής ο Ναμπίλ Μοράντ – Συγχαρητήρια από Γιάννη Λέντζα

Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση

Ο γιατρός και πρώην δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ με απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, ορίζεται διοικητής  διοικητές, με θητεία ενός έτους και δυνατότητα ανανέωσης, στην δομή φιλοξενίας μεταναστών στο LM Village στην Μυρσίνη.

Ο κατάλληλος άνθρωπος για μια τέτοια ευαίσθητη θέση, το οποίο συνεχάρη και δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας.

Ο Ναμπίλ Μοράντα στις 31Μαρτίου 2016 κλήθηκε  να υποδεχθεί και να φροντίσει 345 πρόσφυγες πολέμου, με πάνω από 200 παιδιά. Και το πέτυχε με την βοήθεια δεκάδων
Η Μυρσίνη και ο Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης  έγιναν γνωστοί παγκοσμίως, καθώς το LM έγινε πρότυπο κέντρο φιλοξενίας με συνεντεύξεις του Ναμπίλ και παρουσιάσεις από διεθνή έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ
Τώρα ο Ναμπίλ καλείται να συνεχίσει αυτό το σπουδαίο έργο,από μια θέση μεγαλύτερης ευθύνης ,ως Διοικητής της δομής.

Συγχαρητήρια από Λέντζα

Συγχαρητήριο μήνυμα  στον Ναμπίλ απέστειλε και ο δήμαρχος  Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας:

«Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια, στον Αρχηγό της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης για την τοποθέτησή του, ως Διοικητή στη Δομή Φιλοξενίας προσφύγων L.M.Village.

Εύχομαι στον κ. Μοράντ Ν. καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντα που αναλαμβάνει, και πως ο Δήμος μας, θα σταθεί αρωγός στο έργο του».

Η απόφαση αυτή συμβάλλει στην ανάκτηση του διοικητικού ελέγχου των δομών από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς η διοίκηση ασκείτο, έως σήμερα, από διεθνείς οργανισμούς και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Οι διοικητές θα αναλάβουν την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας των δομών φιλοξενίας και θα επιφορτιστούν με την επίδοση συνολικά 40.000 εκδοθεισών αποφάσεων ασύλου (εκ των οποίων το 80% εκδόθηκαν μέσα στο 2020 και 20% σε προγενέστερα έτη). Με αυτόν τον τρόπο, θα προχωρήσει ουσιαστικά η αποσυμφόρηση των δομών.

Τα επόμενα βήματα είναι η πρόσληψη και τοποθέτηση άμεσα σε δομές 150 συμβασιούχων, που έχουν ήδη επιλεγεί, για 3 μήνες.

Όλη η επικαιρότητα