Αθλητισμός

«Δώνη, θα σε σκοτώσουν»!

donis.jpg
Ακούστε το άρθρο

Απίστευτους διαλόγους μέσω γραπτών μηνυμάτων παρουσίασε στο δικαστήριο η δικηγόρος του Γιώργου Δώνη, Λίνα Σουλούκου.

 Η ανταλλαγή των μηνυμάτων γινόταν στα αγγλικά ανάμεσα στον πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ και τον σύμβουλο του Ιβάν Σαββίδη, Ζέρμαν Τσιστιακόφ.

Ο δεύτερος προσπαθούσε να πείσει το Δώνη να παραιτηθεί και σ’ αυτή του την προσπάθεια έστειλε κι ένα προειδοποιητικό-απειλητικό sms που αποτελεί το μεγάλο όπλο στα χέρια της υπεράσπισης του Δώνη.

To επίμαχο sms

«Γεια. Συγγνώμη αν κάνω κάτι λάθος, αλλά θέλω να σκεφτείς ότι αυτοί θα σε σκοτώσουν (They will kill you)! Φαντάσου να δώσεις μάχη για τα λεφτά σου πώς θα αντιδράσουν τότε οι οπαδοί και τα media…» ανέφερε ο Ζέρμαν, σύμφωνα με το ντοκουμέντο που παρουσίασε η δικηγόρος του Δώνη. Με τον πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ να του απαντάει με τον ίδιο τρόπο:

 «Εχουμε κάνει μια συμφωνία με τον ιδιοκτήτη, έχουμε οικογένειες, αλλά εσύ δεν μας σέβεσαι, μας έχεις πετάξει στα σκουπίδια! Θέλεις να παραιτηθώ για να μην πάρουμε τα λεφτά μας εγώ και οι συνεργάτες μου…».

«Δεν πληρώνω εγώ…»

Η στήλη αποκαλύπτει έναν ακόμη διάλογο μεταξύ Τσιστιακόφ – Δώνη, μέσω τηλεφωνικών μηνυμάτων, ο οποίος παρουσιάστηκε κατά τη χθεσινή εκδίκαση της υπόθεσης.

-«Γιώργο, πρέπει να καταλάβεις πως δεν είμαι εγώ αυτός που πληρώνει τα λεφτά. Σκέψου τις καταστάσεις και πόσο επικίνδυνο το κάνεις…».

-«Είσαι εσύ επαγγελματίας που μου λες να φύγουμε χωρίς λεφτά; Μίλα με τον ιδιοκτήτη και τελείωσε το θέμα»!

Και… εισαγγελέας

Σύμφωνα με την πλευρά Δώνη, μετά την εμφάνιση του sms που περιέχει το «They will kill you» αναμένεται να επιληφθεί της υπόθεσης και ο αθλητικός εισαγγελέας, καλώντας τον Ζέρμαν Τσιστιακόφ.

Αλλωστε τα γραπτά μηνύματα αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία, κάτι που δεν ισχύει για παράδειγμα με τις μαγνητοφωνημένες συζητήσεις που θεωρούνται υποκλοπές.

Οσον αφορά το αστείο (έως γελοίο) επιχείρημα της πλευράς ΠΑΟΚ, πως ο Τσιστιακόφ δεν έχει θεσμικό ρόλο, άμεση ήταν και η απάντηση του Δώνη στην Επιτροπή.

 «Ο ίδιος ο Σαββίδης μού είχε πει να μην υπολογίζω τον κύριο Βρύζα, αλλά μόνο τον κύριο Τσιστιακόφ… Ο ρόλος του ήταν στρατηγικός σύμβουλος του ιδιοκτήτη… Μπορώ να σας δείξω όλα τα e-mail που μου έστελνε ο κύριος Τσιστιακόφ από το πρωί μέχρι το βράδυ…».

Τι επικαλέστηκε

Η πλευρά ΠΑΟΚ προσπάθησε να αποδείξει πως δεν είχε λόγο ο Δώνης να στείλει εξώδικο και να ζητάει να του παραχωρηθεί ασφάλεια για να κάνει τη δουλειά του. Ο Δώνης επικάλεστηκε διάφορα περιστατικά.

Το ότι ο Τσιστιακόφ το βράδυ που γύρισαν στη Θεσσαλονίκη μετά τον αποκλεισμό από τον Αστέρα τούς εγκατέλειψε στη Βασιλίσσης Ολγας και σε μικρή απόσταση από τους εξαγριωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ, αλλά ευτυχώς βρήκαν γρήγορα ταξί και τους απέφυγαν.

Οτι το βράδυ που τον επισκέφθηκαν οι άγνωστοι στο σπίτι του στο Πανόραμα δεν του είχαν παραχωρήσει ασφάλεια, όπως τις προηγούμενες ημέρες, παρότι είχε ζητήσει. Και το συμβάν με την «επίθεση» στον γαμπρό του. Περιστατικά που είναι καταγεγραμμένα και στην Αστυνομία!

Όλα λόγω του Κυπέλλου

«Εγώ τον Βρύζα και τον Μαυρομάτη (σ.σ. ο δικηγόρος του ΠΑΟΚ) τους αγαπάω, δεν έχω πρόβλημα μαζί τους. Από ένα καπρίτσιο του ιδιοκτήτη βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Επειδή δεν φτάσαμε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, έχει δώσει εντολή σε αυτούς να μη μας πληρώσουν…» ήταν ο επίλογος του Δώνη.

 Με τον Ελληνα τεχνικό να έχει κυριολεκτικά «μουλαρώσει», αφού δεν μπορεί να δεχτεί πως ο Σαββίδης πληρώνει 2 εκατ. ευρώ στον Στέφενς και δεν θέλει να δώσει 330.000 ευρώ αποζημίωση στον ίδιο και στο τιμ του…

Χάλασε ο συμβιβασμός

Πέντε λεπτά πριν μπουν χθες στην αίθουσα της Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ, οι δύο πλευρές είχαν βρει τη χρυσή τομή.

Για την ακρίβεια, από την προηγούμενη εβδομάδα ο Βρύζας είχε ξεκινήσει μια σειρά τηλεφωνημάτων με τον Δώνη, προκειμένου να καταλήξουν σε μια συναινετική λύση.

Η διαπραγμάτευση συνεχίστηκε μέσω δικηγόρων, που κατέληξαν σε συμβιβασμό, τον οποίον ενέκρινε και η Μαρία Γκοντσάρεβα (σύμφωνα τουλάχιστον με την πλευρά Δώνη), η οποία όμως έπρεπε να πάρει και το τηλεφωνικό «ΟΚ» από τον Σαββίδη.

Για να υπογραφόταν μετά το χαρτί στο οποίο θα συνομολογούσαν οι δύο πλευρές για τα χρήματα που οφείλονται στον Ελληνα κόουτς και τους συνεργάτες του, έτσι ώστε να παρουσιάζονταν ενώπιον της Επιτροπής και να της ανακοίνωναν πως τα βρήκαν.

 Δεν υπολόγιζαν όμως στον Σαββίδη, που την τελευταία στιγμή άφησε εκτεθειμένους τους στενούς συνεργάτες του, αρνούμενος να αποδεχτεί τον συμβιβασμό που του εμφάνισαν και να πληρώσει αποζημίωση στον Δώνη…

Όλη η επικαιρότητα