Ηλεία Πολιτισμός

ΔΟΠΠ: Χριστούγεννα με ταγκό, Σοπέν και Γρηγόρη Βαλτινό

Ακούστε το άρθρο

Δυο ξεχωριστές εκδηλώσεις στις 23 και 24 Δεκεμβρίου στο θέατρο «Απόλλων»

Πλούσιο είναι το καλλιτεχνικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων που διοργανώνει φέτος τα Χριστούγεννα ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού του δήμου Πύργου (ΔΟΠΠ). Από το σύνολο των εκδηλώσεων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται δυο από αυτές που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα και την Τρίτη, 23 και 24 Δεκεμβρίου αντίστοιχα…

Πιο συγκεκριμένα το βράδυ της Δευτέρας στο θέατρο «Απόλλων», στις 9 μμ, θα φιλοξενηθεί η μουσική παράσταση «Το ταγκό των Χριστουγέννων» με τους «Athens Tango Ensemble».

Το δυναμικό κουιντέτο θα ερμηνεύσει μουσικά αριστουργήματααπό τη “Χρυσή εποχή’’ του Αργεντίνικου τάνγκο (J.Darienzo,F.Canaro,A.Troillo), συνθέσεις του Astor Piazzolla (tango nuevo) καθώς και σημαντικών Ελλήνων δημιουργών του είδους, της εποχής του μεσοπολέμου όπως Σουγιούλ, Γιαννίδη, Αττίκ.

Οι «Athens Tango Ensemble» πραγματοποίησαν την πρώτη εμφάνισή τους στο κοινό τον Οκτώβρη του 2016 και πολύ σύντομα η μουσική τους αγκαλιάστηκε από το αθηναϊκό κοινό και όχι μόνο. Το κουιντέτο έχει παρουσιάσει συναυλίες σε διάφορα φεστιβάλ ανά την Ελλάδα και σε χώρους όπως ο κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, το Ίδρυμα Σ. Νιάρχος, στην ΕΡΤ, στο Half Note Jazz Club και πολλούς άλλους καθώς και στο εξωτερικό.

Athens Tango Ensemble: Ένα συναρπαστικό ταξίδι στη μαγεία του τάνγκο υπόσχεται η μουσική παράσταση «Το ταγκό των Χριστουγέννων» με το δυναμικό κουιντέτο «Athens Tango Ensemble», το βράδυ της Δευτέρας 23 Δεκεμβρίου στο θέατρο «Απόλλων».

Αποτελείται από τους σπουδαίους σολίστες:

Δήμος Βουγιούκας – μπαντονεόν, ενορχηστρώσεις
Κυριάκος Γκουβέντας – βιολί
Παναγιώτης Μάρκος – πιάνο
Δημήτρης Κουφογιώργος – κιθάρα
Κώστας Αρσένης – κοντρα μπάσο

Μαζί τους στο τραγούδι ο Αστέρης Τσέτσιλας κι ένα ζευγάρι χορευτών, αναμένεται να δημιουργήσουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Παραμονή Χριστουγέννων με Σοπέν και τον Γρηγόρη Βαλτινό

Την παραμονή των Χριστουγέννων όσοι βρεθούν στο θέατρο «Απόλλων» θα έχουν την εξαιρετική ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια απολαυστική μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Χριστούγεννα στο Σαλόνι του Φρεντερίκ Σοπέν, στο Παρίσι».

Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στον Frédéric Chopin, τον μύθο του Παγκόσμιου Ρομαντισμού, του πάθους και της δεξιοτεχνίας, της -ποιητική ιδιοφυία της Ρομαντικής μουσικής, μέσα από τα αριστουργήματά του για πιάνο και ορχήστρα, με αφορμή την συμπλήρωση 170 χρόνων από το θάνατό του (1849-2019).

Τα αριστουργήματα της μουσικής του Chopin θα ερμηνεύσουν οι εξαίρετοι δεξιοτέχνες μουσικοί της Καμεράτα – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής και η αγαπημένη στο ελληνικό κοινό πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου.

Στον ρόλο του Frédéric Chopin, του μεγαλύτερου ρομαντικού όλων των εποχών θα είναι ο Γρήγορης Βαλτινός.

Ο δημοφιλής ηθοποιός μέσα από μια καταπληκτική παράσταση θα ξετυλίξει την ιστορία και τα γεγονότα της ζωής του Chopin μέσα από προσωπικές του επιστολές. Η ζωή του μεγαλύτερου ρομαντικού συνθέτη όλων των εποχών, θα ξετυλιχτεί μπροστά μας σε έναν διάλογο αριστουργηματικής μουσικής και θεατρικών κείμενων.

Κατά την διάρκεια της παράστασης το κοινό θα μεταφερθεί στα παιδικά χρόνια του Frédéric Chopin, στην πατρίδα του την Βαρσοβία της Πολωνίας και από εκεί θα «ταξιδέψει» στα μουσικά σαλόνια του Παρισιού, του δέκατου-ενάτου αιώνα, θα δει από κοντά την φιλία του με τον Φρανς, τον Eugène Delacroix, τον Hector Berlioz … την καλλιτεχνική elite της εποχής που συναναστρεφόταν και παρουσίαζε τα έργα του.

Στιγμές της ζωής του ως ανθρώπου και ως δημιουργού συνδεόμενες με τα έργα θα παρουσιαστούν από τον Γρηγόρη Βαλτινό, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και ο πρωτότυπος τρόπος που παρουσιάζεται στο κοινό το αφιέρωμα μιας και δίνει στον θεατή την ευκαιρία να απολαύσει τα συναρπαστικά μουσικά έργα του Chopin καθώς ξετυλίγεται επί σκηνής η ιστορία και τα γεγονότα της ζωής του… πρόκειται για μια πολύπλευρη μουσικό-θεατρική αισθητική απόλαυση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ώρα έναρξης 7 μμ.

Όλη η επικαιρότητα