Ελλάδα

Δώρα Ζέμπερη: Ξανά στο «μικροσκόπιο» 63 πειστήρια του άγριου εγκλήματος!

Ραγδαίες είναι η εξελίξεις στην υπόθεση της Ζώρας Ζέμπερη. Της 32χρονης εφοριακού, που έπεσε νεκρή μετά από δολοφονική επίθεση μέσα στο νεκροταφείο.

Ο 58χρονος που έχει ομολογήσει την εμπλοκή του στην υπόθεση, ίσως τελικά να μην ήταν μόνος εκείνη την ημέρα στο νεκροταφείο. Κι αυτό γιατί, στα νύχια της άτυχης κοπέλας, έχει βρεθεί το DNA ενός άγνωστου -για την ώρα- άνδρα, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι ο 58χρονος…

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο φάκελος της υπόθεσης που θα έκλεινε, παραμένει ανοιχτός και οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Ο ανακριτής διόρισε τον γενετιστή και μοριακό βιολόγο Γιώργο Φιτσιάλο -γνωστό και από την υπόθεση δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου- ως τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας του θύματος.

63 πειστήρια του εγκλήματος μπορεί να αποκαλύψουν νέα στοιχεία

Ο κύριος Φιτσιάλος, καλείται να αναλύσει το «ορφανό» δείγμα DNA στα νύχια της άτυχης εφοριακού και όχι μόνο. Όπως είπε ο γενετιστής, εκτός από το δείγμα DNA στα νύχια της Δώρας, υπάρχουν ακόμη άλλα 62 πειστήρια του εγκλήματος, που θα εξεταστούν και αυτά ξανά…

Όπως είπε ο ίδιος, μιλώντας στην εκπομπή «Φως στο τούνελ» και στην Αγγελική Νικολούλη: «Έχουμε ζητήσει τα πρωτογενή εργαστηριακά αποτελέσματα για να κάνουμε τη δική μας επεξεργασία. Στην προκειμένη περίπτωση στα νύχια του θύματος έχει καταγραφεί ένα δεύτερο γενετικό υλικό αγνώστου ανδρός. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό στοιχείο σ’ ένα τέτοιο έγκλημα, που δεν πρέπει να πάει χαμένο. Θα προχωρήσουμε σε εξειδικευμένες αναλύσεις για να «διαβάσουμε» το γενετικό υλικό και να φωτίσουμε την υπόθεση. Δεν αποκλείουμε την πιθανότητα να υπάρχει και υλικό τρίτου ατόμου».

Σε ερώτηση της Αγγελικής Νικολούλη ποια είναι η γνώμη του για το γεγονός ότι μετά από αίτημα του πατέρα του θύματος, η πραγματογνώμονας της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών κατέθεσε στον ανακριτή πως το DNA στα νύχια της Δώρας δεν είναι αξιοποιήσιμο, απάντησε:
«Γι αυτό υπάρχει και δεύτερος πραγματογνώμονας που διορίζεται ως τεχνικός σύμβουλος. Ζητάμε να επεξεργαστούμε τα στοιχεία προς όφελος της υπόθεσης», είπε χαρακτηριστικά. Το πόρισμα του αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως είπε η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Γιάννα Παναγοπούλου «η οικογένεια θέλει να περάσουν από κόσκινο τα πάντα, ώστε να μην υπάρξει κανένα ερωτηματικό αναπάντητο. Κάνει ενέργειες, υποβάλλει αιτήματα κι ευτυχώς ένας καλός ανακριτής ψάχνει με σπουδή την υπόθεση. Η μητέρα και τα αδέλφια της Δώρας έχουν την ομολογία του δράστη, αλλά παρακολουθούν τις εξελίξεις με σεβασμό στην ανακριτική διαδικασία». Ανέφερε ακόμα πως το αίτημα της οικογένειας για αναπαράσταση του εγκλήματος παραμένει σε εκκρεμότητα.

Πηγή: Alpha, anikolouli

Όλη η επικαιρότητα