Ελλάδα

Δωρεά 100 χιλιάδες ευρώ στην Ελλάδα από την Αλβανία για τους πυρόπληκτους

Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα υπέγραψε ήδη τη σχετική απόφαση

Μετά τα Σκόπια, που ανακοίνωσε πως θα διαθέσουν 97 χιλ. Ευρώ προς την Ελλάδα, και η Αλβανία ανακοίνωσε την δωρεά 100 χιλ. Ευρώ, για την αντιμετώπιση των μεγάλων καταστροφών που προκάλεσαν οι φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική. Σύμφωνα με το shqiptarja.com, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, έχει ήδη υπογράψει την σχετική απόφαση για την διάθεση του ποσού προς την χώρα μας.

Ο ίδιος, με ανάρτησή στο προσωπικό του προφίλ στο facebook, έστειλε συλλυπητήριο μήνυμα προς τον Έλληνα πτωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, δηλώνοντας παράλληλα την υποστήριξή του προς τον ελληνικό λαό αυτές τις δύσκολες ώρες. “Η Αλβανία αισθάνεται ιδιαίτερα κοντά στη γειτονική Ελλάδα, σε αυτές τις τραγικές ώρες για όσους έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα και αντιμετωπίζουν τις οδυνηρές συνέπειες μιας πυρκαγιάς! Η αλβανική κυβέρνηση μόλις ενέκρινε μια δωρεά στο όνομα της αλληλεγγύης με τους αδελφούς μας” έγραψε συγκεκριμένα ο Ράμα.

Σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα στη λίστα των νεκρών της Αττικής, περιλαμβάνεται ένας Αλβανός υπήκοος, ενώ αγνοούνται άλλοι δύο.
Ωστόσο σε εκπομπή του TV Report Αλβανός μετανάστης που ζει στην Αθήνα, δήλωσε τηλεφωνικά πως έχουν χαθεί τα ίχνη στην πληγείσα περιοχή της Ανατολικής Αττικής μιας οικογένειας από τους Αγίους Σαράντα και ενός νεαρού από το Τεπελένι.

alba1
alba2

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ: ΦΩΤΙΕΣ ΑΤΤΙΚΗ

Όλη η επικαιρότητα