WEB tv Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Δωρεά Απινιδωτών από την Π.Ε Ηλείας στον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας

Δωρεά Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών από την Π.Ε Ηλείας  στον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας
Ακούστε το άρθρο

Με την παράδοση επτά Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο στον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας, ολοκληρώθηκε για την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας το πρόγραμμα Απινίδωσης Δημόσιας Πρόσβασης που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Π.Ε Ηλείας. 

Το πρόγραμμα προβλέπει την εγκατάσταση Απινιδωτών (Α.Ε.Α) στα κτίρια της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, σε Δημόσιους χώρους και κτίρια, καθώς – σύμφωνα με στοιχεία ερευνών – οι ανακοπές συμβαίνουν συχνά σε δημόσιους χώρους (κεντρικές πλατείες, τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, γήπεδα, επιβατικούς σταθμούς κ.α), ενώ η έκβασή τους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την άμεση προσπάθεια Καρδιο-Αναπνευστικής Αναζωογόνησης, από ανθρώπους που βρίσκονται στην περιοχή του επεισοδίου. 

Επτά Εξωτερικοί Απινιδωτές σε Δημόσιες Υπηρεσίες και χώρους

  Ο κ. Γιαννόπουλος, παρέδωσε επτά (07) Απινιδωτές στον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας Κώστα Τσαούση και στην Αντιπρόεδρο Γιάννα Σταυροπούλου, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς όλα τα μέλη του Δ.Σ, καθώς όπως εξήγησε, η εν λόγω δωρεά είναι αποτέλεσμα μιας εκ των προτάσεων του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας προς τον ίδιο, στην έναρξη της θητείας του στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας. «Υλοποιείται, με μικρή καθυστέρηση, κυρίως λόγω της Covid-19, καθώς τότε οι προσπάθειες μας επικεντρώθηκαν στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Σήμερα όμως είμαστε εδώ, με αυτή την προσφορά, να συνδράμουμε κι εμείς ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στη διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες. Ευχής έργο θα ήταν, ο αριθμός των απινιδωτών να ήταν μεγαλύτερος, αλλά το σημαντικό είναι ότι έγινε η αρχή και σας διαβεβαιώνω ότι οι προσπάθειες μας θα συνεχιστούν για την προμήθεια περισσοτέρων και την εγκατάστασή τους και σε άλλους δημόσιους χώρους», σημείωσε ο κ.Γιαννόπουλος.

   Από την πλευρά του ο κ. Τσαούσης ευχαρίστησε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και προσωπικά τον κ. Γιαννόπουλο καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε «…παρά τα προβλήματα της πανδημίας και τα γραφειοκρατικά ζητήματα που προέκυψαν, δεν ξέχασε το αίτημά μας, το προσπάθησε, και είμαστε σήμερα εδώ να παραλαμβάνουμε τους απινιδωτές. Δεν μιλάμε απλά για μια παροχή υπηρεσίας στους πολίτες, αλλά για μια παροχή που σώζει ζωές. Μακάρι να μη χρειαστεί ποτέ, αλλά αν υπάρξει ανάγκη, είναι βέβαιο ότι θα σώσουμε μια ζωή». Τις ευχαριστίες της εξέφρασε και η κα Σταυροπούλου, σημειώνοντας πως η κοινή προσπάθεια για δράσεις που αφορούν στην ασφάλεια των πολιτών θα συνεχιστεί και ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας θα συνεχίσει να ζητά την βοήθεια και στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για ασφαλείς παροχές υγείας στους πολίτες, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι πάντα θα βρίσκει ανταπόκριση.

   Οι απινιδωτές θα διατεθούν από τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας στους Δήμους Ήλιδας, Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Πηνειού, προκειμένου να εγκατασταθούν σε Δημόσιες Υπηρεσίες και χώρους όπου παρατηρείται συγκέντρωση μεγάλου αριθμού πολιτών.

Όλη η επικαιρότητα