WEB tv Ηλεία

Δωρεά πέντε εκειδικευμένων αναπνευστήρων από τον δήμο Πύργου στο Νοσοκομείο – Συμβολική κίνηση αναγνώρισης

Ο Δήμος Πύργου σεβόμενος το ύψιστο αγαθό όλων των ανθρώπων, την υγεία, δώρισε χθες στο Νοσοκομείο Πύργου πέντε εξειδικευμένους αναπνευστήρες για την αντιμετώπιση περιστατικών covid 19.

Τους αναπνευστήρες παρέλαβαν από τον δήμαρχο Πύργου κ. Τάκη Αντωνακόπουλο και τον αντιδήμαρχο κ. Ανδρέα Βγενόπουλο, ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Χρήστος Χριστόπουλο και η διευθύντρια του τμήματος επειγόντων περιστατικών πνευμονολόγος κα. Αναστασία Βασιλείου.

Ο κ. Αντωνακόπουλος στις δηλώσεις του, στάθηκε ιδιαίτερα στο μεγάλο αγώνα που έδωσε το προσωπικό, Ιατρικό και Νοσηλευτικό, στο νοσοκομείο του Πύργου κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού και έδωσε συγχαρητήρια σε όλους.

Τάκης Αντωνακόπουλος : «Σύντομα θα δώσουμε στο νοσοκομείο και ένα σημαντικό αριθμό Rapid test»

Αναλυτικά ο δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος δήλωσε για την δωρεά των αναπνευστήρων.

«Ερχόμαστε εδώ σήμερα (σ.σ. χθες) σε μία συμβολική κίνηση αναγνώρισης των αναντικατάστατων υπηρεσιών που προσφέρει το νοσοκομείο μας, και φάνηκε αυτό στην πανδημία του κορωνοϊού, στα  πόσα περιστατικά αντιμετωπίστηκαν, τέλεια μπορώ να πω και πόσοι άνθρωποι σώθηκαν. Εμείς ως έκφραση της τοπικής κοινωνίας προσφέρουμε ειδικές μάσκες, αναπνευστήρες, για τους βαριά αναπνευστικά ασθενείς, μία δωρεά που έγινε σύμφωνα με τις ανάγκες τις οποίες ιεράρχησε ο κ. διοικητής του νοσοκομείου. Σύντομα θα δώσουμε στο νοσοκομείο και ένα σημαντικό αριθμό Rapid test, πού είναι τα τεστ γρήγορης ανίχνευσης του κορωνοϊού, και για να αντιμετωπιστούν πιθανά περιστατικά, είτε θα χρησιμοποιηθούν από το προσωπικό όπως αυτό αποφασίσει. Αυτό που πρέπει να μείνει είναι ότι η υγεία ως κοινωνικό αγαθό, στα δύσκολα αντιμετωπίζεται με υποδομές, με δημόσιες υποδομές και με προσωπικό. Η μονάδα το νοσοκομείο Πύργου νομίζω ότι αποτελεί οχυρό ζωής για όλους τους πολίτες της Ηλείας και έτσι πρέπει να το βλέπουμε όλοι. Είναι ένα νοσοκομείο πολύ καλού επιπέδου, με πολύ καλό εξοπλισμό, με πολύ καλό προσωπικό και φυσικά με ελλείψεις. Ο αγώνας πρέπει να γίνει για την τελειοποίηση του. Όμως φάνηκε πόσο χρήσιμη είναι η λειτουργία του και πόσες δυνατότητες έχει κατά την διαδρομή αυτής της πανδημίας. Νομίζω ότι πρέπει να συγχαρούμε όλοι όχι μόνο με χειροκροτήματα τον Διοικητή και τους γιατρούς και φυσικά το προσωπικό, αλλά με έμπρακτη στήριξη, που έχει να κάνει και με τις αμοιβές τους και με τα μέσα που έχουν σε αυτό τον πόλεμο, γιατί έδωσαν έναν πόλεμο ακήρυχτο, με έναν ύπουλο και πολύ καλά κρυμμένο εχθρό. Οι γιατροί χρησιμοποίησαν πανοπλίες για να δώσουνε αυτή τη μάχη, υπήρξαν προβλήματα υγείας με γιατρούς, υπήρξαν θύματα σε αυτό τον πόλεμο, δεν ήταν τόσο απλά τα πράγματα. Το λέω σε αυτούς οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν κριτική στις δομές που υπάρχουν».

Χρήστος Χριστόπουλος : «Είναι πολύ χρήσιμα εργαλεία και θα μας βοηθήσουν πάρα πολύ στο έργο μας»

Από την πλευρά του ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Χρήστος Χριστόπουλος τόνισε για την δωρεά του δήμου.

«Ευχαριστούμε το Δήμαρχο για την ευγενική προσφορά που μας έκανε για το νοσοκομείο μας. Όντως είναι πολύ χρήσιμα εργαλεία και θα μας βοηθήσουν πάρα πολύ στο έργο μας κυρίως για τους βαριά αναπνευστικά αρρώστους, επίσης και στο covid 19. Το νοσοκομείο ήταν έτοιμο για να δεχθεί και να νοσηλεύσει ασθενείς με covid 19, το προσωπικό του έχει κάνει το καλύτερο δυνατό τρόπο και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μία ύφεση συμπτωμάτων, δεν έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα και πλέον το νοσοκομείο μπορούμε να πούμε ότι λειτουργεί άψογα από όλες τις πλευρές».

Αναστασία Βασιλείου : «Ο Δήμαρχος είναι πάντα δίπλα μας»

Η κα. Αναστασία Βασιλείου διευθύντρια του τμήματος επειγόντων περιστατικών και πνευμονολόγος πρόσθεσε.

«Θα ήθελα και εγώ να ευχαριστήσω με τη σειρά μου τον κ. Δήμαρχο που όλο αυτό το διάστημα του μεγάλου αγώνα που κάνει το νοσοκομείο μας, μαζί με τον Διοικητή μας, τον έχουμε δίπλα μας ως συμπαραστάτη και βοηθό μας. Προέρχεται από μας εδώ, μας έχει βοηθήσει και όταν ήταν στα επείγοντα και συνεχίζει να μας βοηθάει και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ».

Ανδρέας Βγενόπουλος : «Τιτάνιος ο αγώνας που κάνουν γιατροί και νοσηλευτές»

Τέλος ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος αντιδήμαρχος Πύργου ανέφερε για την δωρεά.

«Η εν λόγω προσφορά του δήμου μας, συμβάλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, δίνοντας ένα επιπλέον όπλο στα χέρια των γιατρών και των νοσηλευτών για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Θα ήθελα να τονίσω τον τιτάνιο αγώνα που κάνουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές στο νοσοκομείο, με τα μέσα τα οποία χρησιμοποιούν και με όλες τις ελλείψεις που υπάρχουν. Είναι ένα σημαντικό πράγμα καθώς στις δύσκολες συνθήκες στις οποίες εργάζονται καθημερινά για να αντιμετωπίσουν όλη αυτή τη λαίλαπα που επικρατεί παγκοσμίως αυτή τη χρονική στιγμή, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Να ξέρει ο κ. Χριστόπουλος και όλοι οι συνάδελφοι που εργάζονται εδώ στο νοσοκομείο, ότι θα είμαστε πάντα δίπλα τους, θα είμαστε πάντα αρωγοί σε οποιοδήποτε πρόβλημα έχουν».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ

«Κυβέρνηση και 6η ΥΠΕ πρέπει να δώσουν λύσεις»

O δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος κατά την χθεσινή παρουσία του στο Νοσοκομείο Πύργου, μίλησε και για το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με την στελέχωση της παθολογικής κλινικής με γιατρούς, όπου τόνισε ότι θα πρέπει άμεσα η πολιτεία να πάρει όλες εκείνες τις αποφάσεις, που θα επιτρέψουν τη στελέχωση της κλινικής με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έτσι ώστε αυτή να μην κλείσει …

Ανέφερε ότι ξέρει τα προβλήματα που υπάρχουν στο νοσοκομείο όσον αφορά την έλλειψη προσωπικού και απευθύνθηκε και στην κυβέρνηση, αλλά και στην 6η ΥΠΕ, για να δώσουν λύση σε αυτό το πρόβλημα. Πάντως ο κ. Αντωνακόπουλος τόνισε ότι είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή να έρθει επικουρικό προσωπικό και θα πρέπει να βγει μία νέα απόφαση που θα αλλάξει την υπάρχουσα, δηλαδή θα αναιρέσει την αποχώρηση των ιατρών από το παθολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Πύργου, για να πάνε στις Νοσηλευτικές μονάδες όπου είχαν προσληφθεί πρώτα.

Για αυτό το θέμα ο πρόεδρος του νοσοκομείου κ. Χρήστος Χριστόπουλος τόνισε ότι η 6η ΥΠΕ είναι η αρμόδια να δώσει λύσεις και  δεν μπορεί να πει τίποτα περισσότερο πάνω σε αυτό.

Όλη η επικαιρότητα