Ηλεία

Δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του δέρματος στην Αμαλιάδα

Ακούστε το άρθρο

Σε δωρεάν προληπτικούς ελέγχους θα προχωρήσουν δερματολόγοι στην Αμαλιάδα, με αφορμή την εβδομάδα κατά του καρκίνου του δέρματος και την Ευρωπαϊκή ημέρα μελανώματος.

Η εκστρατεία φέτος θα υλοποιηθεί την εβδομάδα από Δευτέρα 7 έως και Παρασκευή 11 Μαΐου και συμμετέχουν εθελοντικά ο δερματολόγος και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Κώστας Τσαούσης και ο επίσης δερματολόγος της Αμαλιάδας κ. Ανδρέας Υφαντής.

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να εξεταστούν δωρεάν για τον καρκίνο του δέρματος, θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού με τους γιατρούς κατά την διάρκεια της παραπάνω εβδομάδας πρόληψης.

Πρόληψη

Η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ), με χορηγό και υποστηρικτή τα Δερματολογικά Εργαστήρια της Avène, διοργανώνει κάθε χρόνο μια εκστρατεία για την πρόληψη και τη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος. Οι δερματολόγοι που συμμετέχουν εθελοντικά εξετάζουν δωρεάν τους ενδιαφερόμενους και τους παρέχουν συμβουλές.

Η εθελοντική αυτή συμμετοχή των δερματολόγων, συμβάλλει στην πρωτογενή πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος. Γιατί… ο καρκίνος του δέρματος μπορεί να θεραπευτεί αν διαγνωστεί έγκαιρα.

Η εκστρατεία αυτή αποτελεί μια σημαντική προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο και συγχρόνως καθιερώνει τον Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο ως τον κατεξοχήν ειδικό του δέρματος και σύμφωνα με τα στοιχεία πάνω από 5.000 ενδιαφερόμενοι εξετάζονται κάθε χρόνο εντελώς δωρεάν.

Τα βασικά αίτια

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου του δέρματος. Από το 1980 μέχρι σήμερα ο αριθμός αυτός έχει τριπλασιαστεί.

Τα βασικότερα αίτια αυτής της αύξησης είναι:

-Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο στην παιδική ηλικία.

-Η απότομη έκθεση στον ήλιο μετά το χειμώνα.

-Το άθροισμα των «ωρών» έκθεσης στον ήλιο.

-Η αισθητική του μαυρίσματος είναι κάποια από αυτά.

Όλη η επικαιρότητα