Μεσσηνία

Δωρεάν παραχώρηση ακινήτων του Δημοσίου στο Δήμο Οιχαλίας

Με το άρθρο 23 του Σχεδίου Νόμου του υπουργείου Οικονομικών «Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 20155/2376 και άλλες διατάξεις», που κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί εντός της τρέχουσας εβδομάδας, παραχωρούνται χωρίς αντάλλαγμα στο Δήμο Οιχαλίας τα ακίνητα που στέγαζαν παλαιότερα τα Ειρηνοδικεία Δωρίου και Μελιγαλά.

Συγκεκριμένα, όπως κάνουν γνωστό οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Μεσσηνίας, «το Ελληνικό Δημόσιο παραχωρεί τα παραπάνω ακίνητα χωρίς αντάλλαγμα, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν από το Δήμο Οιχαλίας είτε για στεγαστικές και λειτουργικές του ανάγκες είτε για πολιτιστικές δράσεις. Η μοναδική υποχρέωση του Δήμου είναι να συντηρεί τα παραχωρούμενα κτήρια. Διαφορετικά, σε περίπτωση μη χρησιμοποίησής τους για το σκοπό του διατέθηκαν, αίρεται η παραχώρηση με απόφαση του υπουργού Οικονομικών.

Με την παραχώρηση αυτή ικανοποιούνται πάγια αιτήματα του Δήμου Οιχαλίας και των κατοίκων της περιοχής, στο πλαίσιο μιας γενικότερης αντίληψης της παρούσας κυβέρνησης, καθότι ανάλογες παραχωρήσεις κτιρίων γίνονται και προς άλλους Δήμους της χώρας».

Πηγή: Εφ.Θάρρος

Όλη η επικαιρότητα