Ηλεία

Δωρεάν σπιρομετρήσεις στο ΚΥ Ζαχάρως

Δωρεάν σπιρομετρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες στο Κέντρο Υγείας Ζαχάρως, προσφέροντας σημαντική κοινωνική υπηρεσία σε πολίτες που ζουν μακριά από τα αστικά κέντρα και δεν έχουν τη συχνή δυνατότητα πρόσβασης σε ιατρικές εξετάσεις.

Η ιατρική εξέταση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του Κέντρου Υγείας με τη γιατρό πνευμονολόγο Ντανιέλα Ηλιέσκου και κλιμάκιο τεχνικών της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, οι οποίοι προσέφεραν πολύτιμες υπηρεσίες.

Συνολικά εξετάστηκαν πάνω από 30 άτομα, ενώ μελλοντικά αναμένονται και άλλες σχετικές πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της βοήθειας προς τους ασθενείς και πολίτες ευάλωτης κοινωνικής ομάδας.

«Σήμερα (σ.σ. χθες) κάνουμε δωρεάν σπιρομετρήσεις στο Κέντρο Υγείας Ζαχάρως με την ευγενική βοήθεια από τους τεχνικούς της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, την οποία και ευχαριστούμε. Συνολικά έχουμε δει πάνω από 30 ασθενείς. Είναι μια απαραίτητη εξέταση η σπιρομέτρηση, διότι έτσι ξεκινάμε με μια αρχική εκτίμηση της πνευμονολογικής νόσου, αξιολογούμε τη βαρύτητά της, παρακολουθούμε την εξέλιξη και την ανταπόκριση στα βροχοδιασταλτικά κλπ. Η σπιρομέτρηση είναι χρήσιμη στον προγεννητικό έλεγχο, στην εκτίμηση και τη βαρύτητα αναπηρίας, την ικανότητα εργασίας κ.ά. Είναι καλό να γίνονται τέτοιες εξετάσεις, διότι πρέπει να κάνουμε διάγνωση στα πρώιμα στάδια για να αντιμετωπίζουμε τυχόν προβλήματα», τόνισε στην εφ.«Πατρίς» η κα Ηλιέσκου.

Όλη η επικαιρότητα