Δωρητής οργάνων σώματος ο δήμαρχος Πηνειού, Ανδρέας Μαρίνος

«Δωρητής Οργάνων και Ιστών» είναι από χθες ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος ο οποίος ενεγράφη στο   Μητρώο Δωρητών συμπληρώνοντας τη  σχετική αίτηση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Ο Ανδρέας Μαρίνος προέβη σε αυτή τη θεάρεστη πράξη στη μνήμη του 12χρονου Σταύρου από τη Γαστούνη ο οποίος με τον θάνατό του πέρυσι, χάρισε ζωή σε τρεις συνανθρώπους του.

Η δωρεά οργάνων έχει καταστεί επιτακτική ανάγκη τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, αφού οι μεταμοσχεύσεις ακολουθούν σταθερά πτωτική πορεία.

Σχετική ανακοίνωση έκανε χθες το μεσημέρι στην προσωπική του σελίδα στο f/b: «Από σήμερα στην ιστοσελίδα του Δήμου μας, υπάρχει η φόρμα για τη «δωρεά οργάνων και ιστών» που φέρει το όνομα του σύγχρονου ήρωά μας, Σταύρου Κωνσταντίνου Αβραμίδη, αυτού του Άγγελου της αυλής του Θεού μας! Από σήμερα και ο ίδιος είμαι πλέον δωρητής, στο δρόμο που μας έδειξαν οι γονείς του Κώστας και η Μπουμπουλίνα μάνα του Ιωάννα! Ας ακολουθήσουμε όλοι το παράδειγμά τους! Έτσι πατάμε το θάνατο και δίνουμε ζωή στο συνάνθρωπό μας!»

«Η δωρεά οργάνων είναι κάτι που αφορά τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη σε κάθε κοινωνία σε ολόκληρο τον κόσμο και, ιδίως, στην σημερινή εποχή» δηλώνει ο δήμαρχος.

Η δωρεά οργάνων είναι πραγματική προσφορά στον άνθρωπο, είναι η υπέρτατη μορφή αγάπης και αλληλεγγύης. Με την πράξη του αυτή ο δήμαρχος  κάνει πράξη τη μετάβαση από την μεγάλη αρχή του “αγαπάτε αλλήλους” στην ακόμη μεγαλύτερη αρχή, του “αγαπήσεις τον πλησίον σου ως σεαυτόν”.