Ηλεία

Δουνέικα: Νύχτα τρόμου για ηλικιωμένο ζευγάρι – Ξύπνησαν και αντίκρισαν τους κουκουλοφόρους!

Ακούστε το άρθρο

Τετ- α-τετ με τρεις ληστές βρέθηκε χθες τα ξημερώματα ανδρόγυνο ηλικιωμένων στην Τοπική Κοινότητα Δουνεΐκων του δήμου Ήλιδας, ζώντας τον απόλυτο τρόμο μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Ο 75χρονος συνταξιούχος και η σύζυγός του ξύπνησαν και αντίκρισαν τρεις κουκουλοφόρους να τους απειλούν με όπλο, ζητώντας τους χρήματα και τιμαλφή. Μάλιστα, οι δράστες δεν πτοήθηκαν από το γεγονός ότι το σπίτι βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο του χωριού και θα μπορούσαν να γίνουν αντιληπτοί.

Χθες τα ξημερώματα

Η ληστεία σημειώθηκε γύρω στις 2 χθες τα ξημερώματα και οι δράστες κινήθηκαν οργανωμένα, έχοντας μελετήσει όπως όλα δείχνουν καλά το σχέδιό τους.

Η διώροφη κατοικία που διαμένει ο 75χρονος και η σύζυγός του βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο του χωριού και το ζευγάρι εκείνη την ώρα κοιμόταν σε κρεβατοκάμαρα του ισογείου.

Οι δράστες απέφυγαν την προσέγγιση από την κεντρική είσοδο και επέλεξαν να κινηθούν σε δρομάκι που βρίσκεται πίσω από την κατοικία. Διέσχισαν πεζοί ένα οικόπεδο που είναι καλυμμένο από πυκνή βλάστηση και προσέγγισαν την συρμάτινη περίφραξη στην πίσω πλευρά της κατοικίας, γεγονός που δείχνει ότι γνώριζαν πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα.

Έκοψαν την περίφραξη

Αφού έκοψαν τμήμα της περίφραξης άνοιξαν μία τρύπα και μπήκαν μέσα σε αυλή με δένδρα και εν συνεχεία προσέγγισαν το σπίτι και παραβίασαν ανασφάλιστο αλουμινένιο παράθυρο που βρίσκεται στην κουζίνα της κατοικίας.

Οι δράστες προσέγγισαν στο δωμάτιο που βρισκόταν το ανδρόγυνο και ο 75χρονος με την σύζυγό του πετάχτηκαν από το κρεβάτι τους και αντίκρισαν έντρομοι τρεις άνδρες με κουκούλες στα πρόσωπα και γάντια στα χέρια, οι οποίοι τους ακινητοποίησαν και τους απείλησαν με ένα πιστόλι, φωνάζοντάς τους να τους δώσουν τα χρήματά τους.

Κατά την διάρκεια της ομηρίας του ζευγαριού, και για περίπου μισή ώρα, οι τρεις ληστές έψαξαν όλο το σπίτι και βρήκαν και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ, καθώς επίσης και κοσμήματα αξίας 2000 ευρώ περίπου, ενώ ανάγκασαν τη γυναίκα να τους δώσει και τα δαχτυλίδια που φορούσε εκείνη την ώρα. Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι η γυναίκα από το σοκ της λιποθύμησε και φέρεται οι δράστες να της έδωσαν νερό για να συνέλθει και να αποφύγουν τα χειρότερα.

Εκτός από χρήματα και χρυσαφικά οι ληστές βρήκαν και αφαίρεσαν τέσσερις συσκευές κινητών τηλεφώνων και μία αναλογική κάμερα αξίας 100 ευρώ. Κατά την διαφυγή τους αφαίρεσαν και το καταγραφικό μηχάνημα του κλειστού κυκλώματος καμερών παρακολούθησης, που βρίσκεται στον πρώτο όροφο της κατοικίας.

Ανενόχλητοι

Κατά την έξοδό τους οι ληστές δεν επέλεξαν την πίσω πλευρά της κατοικίας, αλλά έφυγαν από την κεντρική είσοδο και μάλιστα όχι πεζοί αλλά αυτή τη φορά με αυτοκίνητο! Και αυτό γιατί φεύγοντας αφαίρεσαν και τα κλειδιά του ΙΧΕ αυτοκινήτου μάρκας Volkswagen Passat του 75χρονου, στο οποίο επιβιβάστηκαν καθώς ήταν σταθμευμένο στην αυλή της κατοικίας, από την οποία και έφυγαν σαν κύριοι!

Το ζευγάρι μετά την αναχώρηση των δραστών ειδοποίησε την Αστυνομία και την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας.

Κατά τις πρωινές ώρες το αυτοκίνητο του 75χρονου βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε αγροτική οδό πλησίον της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου, στο ύψος των Δουνεΐκων, κοντά στην κεραμοτουβλοποιΐα ‘Παναγιωτόπουλος’.

Η σήμανση προχώρησε στη λήψη αποτυπωμάτων από το όχημα αλλά και την κατοικία και εξετάζονται τα πάντα προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες, ενώ σύμφωνα με τις καταθέσεις οι τρεις ληστές μιλούσαν σπαστά ελληνικά.

Εικάζεται ότι στην υπόθεση εμπλέκεται και τέταρτος ληστής, ο οποίος πρέπει να έπαιξε το ρόλο του τσιλιαδόρου και του μεταφορέα. Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι ο τέταρτος δράστης άφησε τους συνεργούς του στο δρομάκι και εν συνεχεία τους περίμενε με όχημα στην εθνική οδό, απ’ όπου και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Παρά το γεγονός ότι η κατοικία του ανδρόγυνου βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο του χωριού, οι ληστές έδρασαν αθόρυβα και μεθοδευμένα και δεν έγιναν αντιληπτοί από κανέναν και πλέον αναζητούνται από τις αστυνομικές αρχές.

Όλη η επικαιρότητα