Ηλεία Πολιτική

Δρ. Αυγερινοπούλου: Να αξιοποιήσουμε τις ιαματικές πηγές του Νομού μας

Ακούστε το άρθρο

Σε Υπηρεσιακή Συνάντηση στην Ηλεία καλεί η Δρ. Αυγερινοπούλου την Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων για τα ιαματικά λουτρά και άλλες υπηρεσίες

Ξεκάθαρες απαντήσεις ζήτησε η Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, τ. Βουλευτής Ν. Ηλείας και Αντιπρόεδρος του Παγκοσμίου Οργανισμού Συνεργασίας για το Νερό, για την πορεία της διαδικασίας αξιοποίησης των ιαματικών λουτρών σε όλο τον Ν. Ηλείας. Για το λόγο αυτό πραγματοποίησε συνάντηση με την Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων (Ε.Υ.Π.Α.Τ.Ε.) και την ομάδα εργασίας για την αξιοποίηση των Ιαματικών Πόρων της Ελλάδας. Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας. Όπως δήλωσε η Δρ. Αυγερινοπούλου, ο εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των παρευρισκομένων οδήγησε στο να αναγνωριστούν τα διοικητικά κενά που υπήρξαν στην οργάνωση, ανάδειξη και αξιοποίηση των ιαματικών πηγών για πάρα πολλά χρόνια. Κυρίως κατέληξαν τα μέρη, μετά από πρόταση της Δρος Αυγερινοπούλου, να ορίσουν υπηρεσιακή επίσκεψη και συνάντηση στρογγυλής τραπέζης στο Νομό Ηλείας κατά το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, ώστε οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου να πραγματοποιήσουν αυτοψία στα λουτρά και επίσης να συντονιστούν με την τοπική αυτοδιοίκηση για την περαιτέρω αξιοποίηση των λουτρών.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου ακόμα προσκάλεσε τον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας να πραγματοποιήσει το επόμενο συνέδριό του, για το 2019, στην Ηλεία, έτσι ώστε να γίνει ανταλλαγή καλών παραδειγμάτων αξιοποίησης των ιαματικών λουτρών. «Ο Νομός μας έχει μακρά παράδοση και εξαιρετικό δυναμικό όσον αφορά στις ιαματικές πηγές. Πρέπει με συστηματικά βήματα, γνώσεις και θέληση να τις αξιοποιήσουμε. Ο Καϊάφας, τα λουτρά Κυλλήνης, το Κουνουπέλι, αλλά και άλλες μικρότερες μη αναγνωρισμένες πηγές, τις οποίες όμως θα αναγνωρίσουμε, πρέπει να γίνουν ένας από τους μοχλούς ανάπτυξης του Νομού μας. Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου, ώστε να το πετύχουμε αυτό!» δήλωσε η Δρ. Αυγερινοπούλου.

Όλη η επικαιρότητα