WEB tv Ηλεία

Δρόμοι κατά μαθητών: «Καμπανάκι» από το ΚΤΕΛ Ηλείας για τη βελτίωση του οδικού δικτύου (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Τον ορατό κίνδυνο διακοπής δρομολογίων μεταφοράς των μαθητών σε αρκετές περιοχές της Ηλείας επισημαίνουν στην εφ. «Πατρίς» τα στελέχη του ΚΤΕΛ Ηλείας, καθώς η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί και εγκυμονεί κινδύνους για τους οδηγούς αλλά και για τους μαθητές.

Χθες πραγματοποιήθηκε το πρώτο συμβούλιο ενόψει της νέας περιόδου, όπου και σύμφωνα με πληροφορίες, τέθηκε εντόνως προς συζήτηση το ζήτημα του οδικού δικτύου και της αδυναμίας να εκτελέσουν απρόσκοπτα και με ασφάλεια αρκετά δρομολόγια, ιδιαίτερα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ηλείας.

Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ηλείας, Χρήστος Δημακόπουλος, επισήμανε στην εφ. «Πατρίς» ότι πρώτιστο μέλημα του οργανισμού είναι η ασφαλής μεταφορά των μαθητών, κάτι που σε αρκετά σημεία το οδικό δίκτυο δεν το εξασφαλίζει.

«Έχουμε καταγράψει τα προβλήματα σε αρκετά σημεία, όπως για παράδειγμα στον οδικό άξονα της Ώλενας, στο Χειμαδιό, στην Πηνεία του δήμου Ήλιδας, αλλά και στη Σπιάτζα, από το Αντλιοστάσιο έως τη Μούτελη, στη Φολόη, κ.ά. Αν δεν γίνουν άμεσα παρεμβάσεις, τότε είναι από πολύ δύσκολο έως αδύνατον να εκτελεστούν όλα τα δρομολόγια. Εμείς σε καμία περίπτωση δεν θέτουμε σε κίνδυνο τα παιδιά. Την πρώτη μέρα, στις 11/9, θα γίνουν κανονικά όλα τα δρομολόγια και ανάλογα με την εικόνα που θα συναντήσουν οι οδηγοί, θα ενεργήσουμε κι εμείς. Αν δεν λυθούν τα προβλήματα, δεν μπορεί ο οδηγός να πάρει τέτοια ευθύνη», είπε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Δημακόπουλος, προσθέτοντας πως κατά το παρελθόν τα λεωφορεία έχουν εκτεθεί σε κίνδυνο.

«Ο οδηγός προτιμά να κάνει ζημιά στο όχημά του για να μη θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Ενημερώνουμε τους δήμους και την Περιφέρεια και ευελπιστούμε να γίνουν προσπάθειες ως την επόμενη Δευτέρα», είπε ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ηλεία, διευκρινίζοντας ότι προφανώς και δεν πληρώνονται τα δρομολόγια που διακόπτονται.

Καλάμια, λακκούβες και… μονοπάτια

Ο σταθμάρχης του ΚΤΕΛ Ηλείας, Νίκος Βλαχαντώνης, περιέγραψε στην εφ. «Πατρίς» το τι αντιμετωπίζουν οι οδηγοί καθημερινά, υπογραμμίζοντας την επικινδυνότητα του οδικού δικτύου.

«Στην Εθνική Οδό Πύργου-Κυπαρισσίας, η διάμετρος του δρόμου έχει μικρύνει τόσο πολύ, που αν σε περίπτωση συνάντησης δύο λεωφορείων, ελλοχεύει αυξημένος κίνδυνος για τροχαίο ατύχημα. Οι άνεμοι και οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν επιδεινώσει την κατάσταση στη διαδρομή προς Κρέστενα και Ζαχάρω. Στο οδικό τμήμα από Ολυμπία μέχρι Λάλα και Μουζάκι, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στις πρώτες βροχοπτώσεις, για αυτό και έχουμε ενημερώσει την ΠΕ Ηλείας. Αυτό το δρομολόγιο θα κοπεί αν δεν γίνει παρέμβαση άμεσα», τόνισε χαρακτηριστικά  ο κ. Βλαχαντώνης, συμπληρώνοντας ότι το ΚΤΕΛ έχει ενημερώσει κατ’ επανάληψη εγγράφως τους δήμους για να είμαστε έτοιμοι για τις σχολικές διαδρομές.

Όλη η επικαιρότητα