Categories: Γεύσεις

Δροσερές φρουτοσαλάτες για γεύση και βιταμίνες

Share

Είναι πεντανόστιμες, είναι ελαφριές και θα μας προσφέρουν τεράστιες ποσότητες από απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα.

Φρουτοσαλάτα του Πάθους

Υλικά: καρπούζι, ροδάκινο, κεράσια, φρούτο του πάθους, τριμμένο ινδοκάρυδο, γιαούρτι (προαιρετικά)

Εκτέλεση: Κόβουμε όλα τα φρούτα σε μια σαλατιέρα με τελευταίο το φρούτο του Πάθους, το οποίο αδειάζουμε πάνω στα κομμένα φρούτα. Πασπαλίζουμε με το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε προσθέτουμε στραγγιστό γιαούρτι.
Η συνταγή από εδώ.

Πολύχρωμη φρουτοσαλάτα

Υλικά: 5-6 φράουλες, 2 ακτινίδια, 1 μάνγκο, 1 μπανάνα μεγάλη, 10 ρώγες σταφύλι μαύρο, 1 κ.σ. μέλι, χυμός μισού λεμονιού

Εκτέλεση: Καθαρίζουμε και κόβουμε τα φρούτα σε μεγάλα κομμάτια. Ανακατεύουμε το μέλι με το λεμόνι, περιχύνουμε τα φρούτα και είναι έτοιμη.
Η συνταγή από εδώ.

Φρουτοσαλάτα με σάλτσα φρούτων

Υλικά:
Για τη σάλτσα: 1 κόκκινο μήλο, 2 μπανάνες ώριμες, 50 γρ. μέλι, χυμό από ½ λεμόνι, 250 γρ. νερό, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη σαλάτα: 500 γρ. φράουλες, 120 γρ. μύρτιλα, 100 γρ. blackberries, ½ μπανάνα, 1 κ.γ. κανέλα τριμμένη, 1 κ.σ. μέλι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Για τη σάλτσα: Ξεφλουδίζουμε το μήλο και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Το κόβουμε σε φέτες 1 εκ. και στη συνέχεια σε κυβάκια. Ξεφλουδίζουμε 2 μπανάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες 1 εκ. Προσθέτουμε τα μήλα και τις μπανάνες σε μία κατσαρόλα και βάζουμε τον χυμό από το λεμόνι. Βάζουμε το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας, το νερό και σιγοβράζουμε 5-10 λεπτά μέχρι να λιώσει το μήλο. Μεταφέρουμε τη σάλτσα στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθεί το μείγμα.
Βάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Αν δεν θέλουμε να τη χρησιμοποιήσουμε αμέσως μπορούμε να τη βάλουμε στο ψυγείο. Διατηρείται για 1 εβδομάδα.
Για τη σαλάτα: Αφαιρούμε το κοτσάνι από τις φράουλες και τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Βάζουμε με ένα κουτάλι λίγη σάλτσα φρούτων στην πιατέλα σερβιρίσματος και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά της. Απλώνουμε τις φράουλες σε όλη την επιφάνεια της σάλτσας. Με τα μύρτιλα σχηματίζουμε τον ιστό. Κόβουμε τα blackberries στη μέση και τη μπανάνα κατά μήκος.
Η συνταγή από εδώ.

Φρουτοσαλάτα σε μπολ από… καρπούζι

Υλικά: 1 μικρό καρπούζι, 1 τσαμπί σταφύλι, 15 κεράσια (χωρία κουκούτσι), 15 φράουλες, 12 μούρα, 1 ροδάκινο κομμένο σε μπουκιές (λευκόσαρκο), 2 βερίκοκα (κομμένα στα 4), 2 φέτες πεπόνι (κομμένες σε μπαλάκια με το παριζιέν), λίγα φύλλα δυόσμου, 2 κ.σ κρέμα μπαλσάμικου

Εκτέλεση: Πλένουμε το καρπούζι εξωτερικά και αφαιρούμε μία μικρή φέτα από το κάτω μέρος, έτσι ώστε να στέκεται. Αφαιρούμε και μία μεγάλη φέτα από πάνω, έτσι ώστε να ανοίξει το μπολ. Με σκουπ παγωτού ή κουτάλι αδειάζουμε τη σάρκα από το καρπούζι, αφήνοντας αρκετό κόκκινο γύρω γύρω. Καθαρίζουμε τη σάρκα από τους σπόρους και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια, μεγέθους μικρού καρέ.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα φρούτα, το δυόσμο και περιχύνουμε με το μπαλσάμικο. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα φρούτα και τα βάζουμε μέσα στο μπολ του καρπουζιού. Παγώνουμε όλο το μπολ για 1 ώρα στο ψυγείο. Σερβίρουμε ολόκληρο το καρπούζι με τη φρουτοσαλάτα.
Η συνταγή από εδώ.

Καλοκαιρινή φρουτοσαλάτα

Υλικά: 1 κιλό καλοκαιρινά φρούτα ποικιλία της αρεσκείας μας, π.χ. κορόμηλα, δαμάσκηνα, νεκταρίνια, βανίλιες, βερίκοκα, ροδάκινα (καθαρό βάρος), 500 γρ. χυμός πορτοκαλιού φρέσκος ή έτοιμος, 50 γρ. μέλι, 1 κλωναράκι βανίλιας, 12 φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση: Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φρούτα. Ανακατεύουμε το μέλι μαζί με το χυμό πορτοκαλιού. Κόβουμε το κλωναράκι βανίλιας κάθετα στη μέση και μαζεύουμε τους σπόρους από το εσωτερικό της. Τους ρίχνουμε στο χυμό, μαζί με το κλωναράκι. Προσθέτουμε τα φύλλα δυόσμου αφού προηγουμένως τα έχουμε πλύνει και στεγνώσει πολύ καλά σε απορροφητικό χαρτί.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα φρούτα ψιλοκομμένα και αδειάζουμε πάνω από αυτά το σιρόπι πορτοκαλιού. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον και αν θέλουμε, σερβίρουμε με παγωτό της αρεσκείας μας ή με γιαούρτι.
Η συνταγή από εδώ.