ΔΣ ΦΔΥΚΣ&ΚΚ: Έλλειψη απαρτίας, «στάση αποφάσεων…» – Σε εκκρεμότητα μεγάλα ζητήματα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος

Share

Στον Φορέα έγινε διαβίβαση αιτήματος για τη διεξαγωγή της αθλητικής συνάντησης «MICHAILIDIS MASTERS» (σκι) στη λίμνη Καϊάφα στις 29- 31 Οκτωβρίου 2021.

Στο ΔΣ της 15ης Οκτωβρίου δεν υπήρξε απαρτία για να δοθεί επίσημη (αναρτημένη στη διαύγεια) γνωμοδότηση του Φορέα και στάλθηκε απάντηση του Προέδρου προς τη Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕ ΗΛΕΙΑΣ Τμ. Τουρισμού, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Απασχόλησης στην οποία αναφερόταν ότι: «Δεν επιτρέπεται η διεξαγωγή αγώνων και ειδικότερα της αθλητικής συνάντησης “MICHAILIDIS MASTERS” στη λίμνη Καϊάφα στις 29- 31 Οκτωβρίου 2021 διότι σύμφωνα με όρο της ΑΕΠΟ έχει ήδη καλυφθεί το επιτρεπόμενο χρονικό όριο για τη διεξαγωγή αγώνων για τη φετινή χρονιά».

Να σημειωθεί ότι ο Φορέας έδωσε σύμφωνη γνώμη για τη διεξαγωγή παρόμοιων αγώνων – όπως προβλέπει η ΑΕΠΟ- σε περιόδους (τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο) που δεν προκαλείται όχληση στην εκεί ορνιθοπανίδα.

Φολόη: Αγώνες ταχύτητας

Έ να από τα θέματα που εκκρεμούν για συζήτηση και γνωμοδότηση από το (προσεχές) Δ.Σ. του Φορέα, αφορά τη διεξαγωγή αγώνα ταχύτητας αυτοκινήτων στο δάσος της Φολόης στις 13 και 14 Νοεμβρίου.

Έναν χρόνο μετά το σάλο που είχε ξεσπάσει πέρυσι από την καταγγελία της ΟΙΚΙΠΑ για τη διεξαγωγή του συγκεκριμένου αγώνα μέσα στην προστατευόμενη από τη συνθήκη NATURA περιοχή του δάσους, χωρίς την έγκριση του Φορέα, το θέμα επανέρχεται και ήδη το Δασαρχείο Πύργου με στην με Αριθ. Πρωτ.: 192477/21/10/2021 απόφασή του αναφέρει πως: «Εγκρίνουμε τη διεξαγωγή αγώνα 42ο Ολυμπιακό Ράλλυ που θα πραγματοποιηθεί την 13η και 14η Νοεμβρίου 2021 σε καθιερωμένη διαδρομή στην ευρύτερη περιοχή του δρυοδάσους Κάπελης Φολόης στις Κοινότητες Λάλα, Πέρσαινα και Φολόη, Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας που διοργανώνεται από τον ΑΟΛΑΠ».

Στην ίδια απάντηση βέβαια σημειώνει πως «Η παρούσα δεν υποκαθιστά τυχόν άλλες εγκρίσεις ή άδειες (π.χ. Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς & Κυπαρισσιακού Κόλπου λόγω δικτύου Natura) που απαιτούνται για τη συγκεκριμένη διοργάνωση από άλλες υπηρεσίες»

Κοτύχι

Οι εκπρόσωποι του Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης και του αλιευτικού συνεταιρισμού υπέβαλαν αίτημα για την αντικατάσταση της λουρονησίδας του Κοτυχίου από τις καιρικές συνθήκες που σηματοδοτούσε την επαπειλούμενη απώλεια της ιχθυοπαραγωγής του διβαριού, χωρίς όμως να πάρουν μέρος στο διοικητικό συμβούλιο για να στηρίξουν το αίτημά τους.

Απλώς ζητούσαν να δοθεί η έγκριση του Φορέα για παρέμβαση χωρίς τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις και με το πρόσχημα των έκτακτων αναγκών να γίνουν παρεμβάσεις χωρίς τις απαιτούμενες άδειες.