Ηλεία

Δυναμική απεργιακή κινητοποίηση σήμερα σε Πύργο & Αμαλιάδα

Για να μην ψηφιστεί το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που κατέθεσε ήδη στη Βουλή η κυβέρνηση
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα δυναμική και διεκδικητική θα είναι η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση, που διοργανώνουν τα σωματεία και οι φορείς της Ηλείας, σε Πύργο και Αμαλιάδα, στα πλαίσια της απεργίας που έχει εξαγγελθεί, για να μην ψηφιστεί το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που κατέθεσε ήδη στη Βουλή η κυβέρνηση και σκοπεύει να το φέρει για συζήτηση σήμερα στην ολομέλεια.

Η απεργιακή κινητοποίηση, θα λάβει χώρα στον Πύργο στις 10:00 το πρωί, στην κεντρική πλατεία, ενώ στην Αμαλιάδα θα γίνει στις 9:00 το πρωί, μπροστά από το εργατικό κέντρο της πόλης.

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Υπενθυμίζεται πως, μεταξύ άλλων, στο νομοσχέδιο προβλέπονται η εξαήμερη εργασία, η απασχόληση σε πολλούς εργοδότες μέχρι και 13 συνεχόμενες ώρες, καθώς και η επιβολή προστίμου μέχρι και 5.000 ευρώ στους απεργούς που παρεμποδίζουν από την εργασία τους, άλλους εργαζόμενους.

Όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της, απαιτεί την απόσυρσή του και καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ηλείας

«Αιτία πολέμου! Αυτό είναι για τους εργαζόμενους το άθλιο αντεργατικό
τερατούργημα που κατατέθηκε στη Βουλή και συζητιέται στις αρμόδιες Επιτροπές.

Η κυβερνητική πρόκληση είναι μεγάλη! Την ώρα που ο λαός μαζεύει τα κομμάτια του στις περιοχές που ισοπεδώθηκαν από την ανυπαρξία πρόληψης και προστασίας, φέρνει προς ψήφιση το έκτρωμα για τη νομιμοποίηση της δουλειάς ήλιο με ήλιο, τη γιγάντωση της «ευελιξίας» κ.ο.κ.

Αλλά και την παραπέρα ποινικοποίηση της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης, βάζοντας στο στόχαστρο όποιον στέκεται απέναντι στην οργανωμένη απεργοσπασία της εργοδοσίας και του κράτους της.

Εκατόν σαράντα χρόνια από την εξέγερση των εργατών του Σικάγου, η κυβέρνηση φέρνει σε νομοσχέδιο την εργασία των 13 ωρών μέσα στα χρονικά όρια της 24ωρης μέρας (στις ώρες αυτές δεν συμπεριλαμβάνεται ο χρόνος του διαλείμματος κι ο άγραφος και απλήρωτος χρόνο της μετακίνησης προς και από την εργασία). Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας με το οποίο ενσωματώνεται στο ελληνικό δίκαιο η Οδηγία της ΕΕ 2019/1152, ολοκληρώνει το έγκλημα της κατάργησης βασικών και στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων γυρίζοντάς μας έναν αιώνα πίσω.
Οι ανατροπές που επιχειρούνται στα Εργασιακά δεν κάνουν διακρίσεις, γιατί στην ουσία δημόσιος και ιδιωτικός τομέας είναι «συγκοινωνούντα δοχεία.

Να σημάνει συναγερμός! Όλοι στον αγώνα!

Είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος για να παλέψουμε για τη ζωή τη δικιά μας και των παιδιώνμας.
Μόνο αυτό φοβούνται κράτος και εργοδότες, για αυτό φέρνουν συνεχώς και νέους κατασταλτικούς νόμους.

Για αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτέμβριου

«Δεν ζούμε για να δουλεύουμε, δουλεύουμε για να ζούμε και να απολαμβάνουμε όλα τα αγαθά της σκέψης και της εργασίας μας».

● Για να φέρουμε στο προσκήνιο τις δίκαιες διεκδικήσεις μας για σταθερή και μόνιμη εργασία, με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που να κατοχυρώνουν ουσιαστικές
αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα, με σύγχρονα δικαιώματα.
● Για να μειωθεί ο εργάσιμος χρόνος, για 7ωρο-5ήμερο-35ωρο.
● Για την προστασία και τη διεύρυνση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
● Για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος από τα χαράτσια και την ακρίβεια, για την προστασία της κατοικίας του λαού από τους πλειστηριασμούς.

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ & ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΚΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑ (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΡΓΟΥ) ΣΤΙΣ 10:00 ΠΜ».

Όλη η επικαιρότητα