Αγροτικά

Δυναμική αρχή για τους αγρότες της Ηλείας – Ο δρόμος θα κλείνει ανά δύο ημέρες

Ακούστε το άρθρο

Με δίωρο συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου, στο ύψος του Λατιφίου Αμαλιάδας, ξεκίνησαν χθες τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Ηλείας.

Οι αγρότες έχουν στήσει το μπλόκο τους στο Λατίφι από την περασμένη Δευτέρα και χθες έκαναν πράξη τα λόγια τους, προχωρώντας στο κλείσιμο του δρόμου.

Νέες κινητοποιήσεις από τους αγρότες της Ηλείας – Απέκλεισαν τον κόμβο της Αμαλιάδας (PHOTOS – VIDEO)

Όσο περνούν οι ημέρες οι αγρότες εμφανίζονται αποφασισμένοι να σκληρύνουν τη στάση τους, αφού όπως λένε ‘πρόκειται για αγώνα ζωής’, αφού πλέον ότι από τα νέα μέτρα και τις αποφάσεις της κυβέρνησης εξαρτάται η επιβίωσή τους και η παραμονή τους στα χωράφια.

Η απόφαση

Χθες, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας (ΟΑΣΗ) κ. Χρήστος Γιαννόπουλος, καλωσόρισε στο μπλόκο τους αγρότες που προστέθηκαν από χθες στον αγώνα, έκανε μία μικρή αναφορά στα προβλήματα και τα αιτήματα, τα οποία εστιάζουν στο φορολογικό, ασφαλιστικό και τους δασικούς χάρτες και μετά από δημοκρατική διαδικασία αποφασίστηκε από τους αγρότες να προχωρήσει ο δίωρος αποκλεισμός της εθνικής οδού, από τις 11 το πρωί έως τη 1το μεσημέρι, ενώ σε πρώτη φάση το κλείσιμο του δρόμου θα γίνεται για δύο ώρες ανά δύο ημέρες. Όπως εξήγησε ο κ. Γιαννόπουλος, σε αυτή τη φάση τα 70 περίπου αγροτικά μπλόκα που έχουν στηθεί σε ολόκληρη τη χώρα αποφασίζουν αυτόνομα τις κατά τόπους κινητοποιήσεις, μέχρι τις επόμενες ημέρες που θα γίνει συντονισμός και κοινή γραμμή για όλα τα μπλόκα.

Με συνθήματα

Μετά τη λήψη των αποφάσεων οι αγρότες παρέταξαν τα τρακτέρ τους κάθετα στην εθνική οδό, κλείνοντας την εθνική οδό στο Λατίφι, με τις αστυνομικές δυνάμεις να προχωρούν σε εκτροπή της κυκλοφορίας μέσα από τις κοινότητες των Δουνεΐκων και του Καρδαμά.

Η διαμαρτυρία των αγροτών ήταν ειρηνική και χωρίς παρατράγουδα, φωνάζοντας συνθήματα με τα αιτήματά τους, με έναν πιτσιρικά γιο αγρότη να κλέβει την παράσταση, ο οποίος καθισμένος στην αγκαλιά του πατέρα του, κρατώντας ένα πλακάτ φώναζε: ‘Αγρότη πολέμα, δεν θα σου μείνει στρέμμα’.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι καλούν όλο τον κόσμο να βρεθεί στο πλευρό τους, αφού τα προβλήματα είναι κοινά και το ίδιο κοινός πρέπει να είναι και ο αγώνας.

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα