Χωρίς κατηγορία

Δυναμικό come back για τη θεατρική ομάδα των νεολαίων της Αμαλιάδας «Αποχρώσεις»

Ακούστε το άρθρο

Επιστρέφει δριμύτερη η Θεατρική Ομάδα της Αμαλιάδας ‘Αποχρώσεις’, τα μέλη της οποίας έχουν αναλάβει δράση και προετοιμάζονται με πυρετώδεις ρυθμούς, καθώς θέλουν να ‘συναντηθούν’ με το κοινό εντός του Σεπτεμβρίου!

Τα τελευταία δύο χρόνια η Ομάδα των νεολαίων είχε συγχωνευτεί κατά μία έννοια με την Θεατρική Ομάδα της Λυγιάς, καθώς ο την σκηνοθεσία είχε αναλάβει ο Θοδωρής Δανίκας.

Η συνεργασία ήταν προσωρινή και η ανάπαυλα για την Θεατρική Ομάδα των νεολαίων ‘Αποχρώσεις’, έφτασε στο τέλος της και άπαντες επέστρεψαν στα θεατρικά τους καθήκοντα υπό την καθοδήγηση του Θοδωρή Δανίκα, ο οποίος εκτός από πρωταγωνιστής είναι και ο σκηνοθέτης και ιδρυτής της Ομάδας.

Έργο με μηνύματα

Τα μέλη της Ομάδας βρίσκονται σε εντατικές πρόβες και ετοιμάζονται να ανεβάσουν κωμωδία ηθών! Και μπορεί να μην αποκαλύπτουν ακόμη το έργο, πρόκειται ωστόσο για παράσταση που ανέβηκε το έτος 2015 από πολύ γνωστό Έλληνα ηθοποιό και κέρδισε τις εντυπώσεις.

Βέβαια, μπορούμε να πούμε ότι στο επίκεντρο βρίσκεται ένας… οίκος ανοχής με ότι αυτό συνεπάγεται…

«Τι είναι ηθικό και τι είναι ανήθικο; Κατά περιόδους της ιστορίας αυτές οι έννοιες έχουν οριστεί διαφορετικά και έτσι πράγματα που θεωρούντο ανήθικα έναν αιώνα πριν, σήμερα είναι σε μεγάλο βαθμό αποδεκτά. Πολλοί αστοί και ιδίως οι επιφανείς μιας κοινότητας καυτηρίασαν πράξεις ή τακτικές ή τρόπους ζωής που εκείνοι ακολούθησαν στα κρυφά. Και πολλοί ‘δαιμονοποίησαν’ συνανθρώπους τους γιατί έκαναν πράγματα που εκείνοι δεν τόλμησαν να δοκιμάσουν ή φοβήθηκαν ότι υπό άλλες συνθήκες θα ήταν ικανοί να κάνουν. Οι οίκοι ανοχής και η ‘πορνεία’ είναι πάντα γοητευτικό και πρόσφορο υλικό για ένα συγγραφέα. Γιατί οι επαγγελματίες πόρνες, μη έχοντας να χάσουν τίποτα, καταδικασμένες έτσι και αλλιώς σε ένα κοινωνικό στιγματισμό, χρησιμοποιούσαν ως άμυνα τη γλώσσα της αλήθειας. Το θέατρο οφείλει να μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας. Και στην προκείμενη περίπτωση να αναρωτιέται. Ποιος είναι κατακριτέος, τελικά; Εκείνος που εκπορνεύει το σώμα του ή εκείνος που εκπορνεύει την ψυχή του;» αναφέρει το σημείωμα του συγγραφέα και προδιαθέτει για το τι θα δούμε επί σκηνής.

Όπως ανέφερε στην ‘Π’ ο Θοδωρής Δανίκας, πρόκειται για ένα έργο πρόκληση για την Ομάδα, το οποίο είναι μία κωμωδία ηθών αλλά ταυτόχρονα περνά σημαντικά μηνύματα και θα προβληματίσει το κοινό και ίσως το κάνει να αλλάξει την οπτική του γωνία απέναντι στα πράγματα.

Πρόκειται για ένα δύσκολο έργο, καθώς απαιτούνται δύο σκηνικά, ωστόσο η Ομάδα θέλει να κάνει δυναμικό come back και όπως πάντα, τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Εκτός από τον Θοδωρή Δανίκα, στην παράσταση παίζουν η Νικολέττα Μπουργαζά, ο Βασίλης Στυλιανέσης, ο Ανδρέας Αλεξόπουλος, η Ιωάννα Τραγουστή και η Αλεξάνδρα Σταυροπούλου.

Όλη η επικαιρότητα