Ελλάδα

Δυναμικό «παρών» της Περιφέρειας Δυτικής στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2019

Ακούστε το άρθρο

Στόχος η ενίσχυση του τουρισμού μέσω της ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής κι όχι μόνο

Τι εντυπώσεις έκλεψε το περίπτερο της περιφέρειας δυτικής Ελλάδας στην  Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2019 που ξεκίνησε την Παρασκευή και ολοκληρώνεται σήμερα την Κυριακή 12 Νοεμβρίου.

Στόχος της συμμετοχής ήταν, η προώθηση της τουριστικής φυσιογνωμίας και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, η ενίσχυση της εξωστρέφειας του δήμου και η προσέλκυση τουριστών.

Με ένα περίπτερο το οποίο ξεχώριζε για την αισθητική και τα σύγχρονης τεχνολογίας οπτικοακουστικά μέσα που διέθετε, κέρδισε τις εντυπώσεις και προσέλκυσε χιλιάδες επισκέπτες από την πρώτη κιόλας μέρα. Σ αυτό συνέβαλε και η συμμετοχής του ΣΚΕΑΝΑ – Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και αναψυχής Αχαΐας και τα …live μαγειρέματα που  στόχο είχαν την αποτύπωση και προώθηση του γαστρονομικού στίγματος της Δυτικής Ελλάδας

Εντός του περιπτέρου δόθηκε η δυνατότητα στους επισκέπτες να ενημερωθούν για τους επισκέψιμους τουριστικούς προορισμούς.

Τα θετικά σχόλια ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και το περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εντυπωσίασε τους διοργανωτές της Philoxenia και θεωρήθηκε ως ένα από τα καλύτερα της διοργάνωσης.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης στελέχη της περιφέρειας αλλά και του Δήμου αρχαίας Ολυμπίας  πραγματοποίησαν συναντήσεις και με τουριστικούς πράκτορες στους οποίους παρουσιάστηκε η φυσιογνωμία και τα τουριστικά πλεονεκτήματα τη περιοχής.

Όλοι όσοι επισκέφθηκαν το περίπτερο έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή και εξέφρασαν την επιθυμία τους να επισκεφθούν τον τόπο μας . Η Δυτική Ελλάδα ως φαίνεται  αποκτά νέα, ανταγωνιστική ταυτότητα, αναδεικνύοντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και προκαλώντας τον επισκέπτη να εμπνευστεί και να εξερευνήσει.

«Στο πλαίσιο προβολής και εξωστρέφειας που καλλιεργούμε στην Περιφέρεια συμμετείχαμε με επιτυχία στην έκθεση Philoxenia. Για πρώτη φορά μαζί μας οι δήμοι Αρχαίας Ολυμπίας και Αγρινίου  και ο ΣΚΕΑΝΑ. Με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με σκληρή δουλειά, συνέπεια και προγραμματισμό αναδεικνύουμε την Δυτική Ελλάδα  ως σημαντικό τουριστικό προορισμό»  δήλωσε ο αντιπεριφεριάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Νίκος Κοροβέσης μιλώντας στην εφημ. «Πατρίς»

Δείτε επίσης:

Νίκος Κοροβέσης: «Εγκαινιάζουμε μια νέα εποχή στον τουρισμό»

Όλη η επικαιρότητα