Μεσσηνία

Δύο Αλβανοί οι καλλιεργητές 308 χασισόδεντρων στην Οιχαλία

Ακούστε το άρθρο

Δύο Αλβανοί, ο ένας βοσκός και ο άλλος μπλεγμένος σε εμπόριο κοκαΐνης, φέρονται ως οι καλλιεργητές φυτείας χασίς με 308 δέντρα στην αγροτική περιοχή “Μπαλτάδες”, στο ένα χιλιόμετρο απόσταση από το χωριό Οιχαλία.

Τη χασισοφυτεία είχαν εντοπίσει στις αρχές του περασμένου Ιουλίου οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, πετώντας με το ελικόπτερο. Τα φυτά έφταναν σε ύψος τα 2-3 μέτρα και αυτό που είχε κάνει τότε εντύπωση ήταν ότι δεν είχε βρεθεί κανένας καλλιεργητικός εξοπλισμός, ούτε καν σύστημα ποτίσματος. Οι αστυνομικοί λοιπόν ξεκίνησαν την έρευνα για τους καλλιεργητές και περίπου 10 μέρες μετά εντόπισαν και δεύτερη φυτεία με 154 δέντρα χασίς, στην αγροτική περιοχή Αγ. Γεώργιος, κοντά στο χωριό Οιχαλία. Για την καλλιέργεια αυτή είχαν συλληφθεί 5 άτομα, ένας Ελληνας ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του στάβλου απ’ όπου όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια ποτίζονταν και οι δύο φυτείες, καθώς και 4 Αλβανοί που είχε στη δούλεψή του. Εμπλοκή και σε αυτή με τα 154 φυτά φέρονται να είχαν και οι δύο κατηγορούμενοι για την καλλιέργεια των 308 χασισόδεντρων. Πρόκειται για έναν 22χρονο (βοσκό στη δούλεψη του προαναφερόμενου Ελληνα) και έναν 34χρονο, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. Οι δυο τους εξαφανίστηκαν μετά που οι αστυνομικοί ανακάλυψαν και ξερίζωσαν τα 308 χασισόδεντρα και οι Αρχές δεν αποκλείουν να έχουν διαφύγει μαζί στην Αλβανία.

ΜΕ ΛΑΣΤΙΧΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΝΤΙΝΟ ΣΤΑΒΛΟ

Η έλλειψη καλλιεργητικού εξοπλισμού και περισσότερο το ότι δεν υπήρχε σύστημα ποτίσματος, ώθησε τους αστυνομικούς να ψάξουν με ποιο τρόπο μπορεί να εξασφάλιζαν οι καλλιεργητές νερό. Οπως γράφαμε τον Ιούλιο, ο χρόνος δεν ήταν αρκετός για να εξαφανίσει κανείς κάθε ίχνος, ενώ και τα φυτά ήταν σε σχετικά καλή κατάσταση και δεν φαίνονταν απότιστα καιρό. Ο χώρος της καλλιέργειας ήταν μέσα σε ένα λόγγο και δεν προστατευόταν από κάτι ιδιαίτερο, όπως ψηλά δέντρα ή κάποιο δίχτυ, όπως συνήθως συμβαίνει με τις φυτείες τέτοιου μεγέθους. Εν τω μεταξύ, τριγύρω υπάρχουν κτήματα με ελιές και σε ευθεία απόσταση 100 μέτρων ο στάβλος απ’ όπου προέκυψε ότι εξασφάλιζαν το νερό για το πότισμα. Ο 22χρονος Αλβανός δούλευε σε αυτό το στάβλο και όπως προέκυψε από συνδυαστικά στοιχεία, μαζί με τον 34χρονο συνεργό του το συνέδεαν σε μια βρύση και από εκεί το ξεδίπλωναν μέχρι τη φυτεία για να ποτίζουν τα φυτά. Οταν τέλειωναν, το μάζευαν πάλι πίσω στο στάβλο για να μην κινούν υποψίες. Οσο για τον 34χρονο, αυτός ζούσε παλιότερα στην περιοχή και είναι γνωστός στις αστυνομικές αρχές για διακίνηση κοκαΐνης, ενώ έχει κατηγορηθεί και για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Όλη η επικαιρότητα